Açıkbaş Bingöl FM’de gündemi değerlendirdi
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Bingöl FM’de “Bizim Gündem” adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Programda gündeme dair soruları yanıtlayan Açıkbaş; önemli açıklamalarda bulundu.
Açıkbaş Bingöl FM’de gündemi değerlendirdi

 Bingöl FM’de yapılan “Bizim Gündem” adlı programa konuk olan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında soruları cevaplayan Açıkbaş şunları söyledi: ‘Siyaset ülkeyi doğru dürüst ve adil bir şekilde yönetmek için yapılır. Sadece iktidar olmak için siyaset yapılmaz; kendi doğrularını iktidara taşımak amacıyla siyaset yapılır. Siyaset bir meslek değil, hele ticaret hiç değildir. Ama maalesef şuan siyaset menfaat, çıkara ve mesleğe dönmüş. Siyaseti bir yere varmak için kendine basamak olarak görüyorlar.

HÜDA PAR olarak biz, böyle bir siyaset anlayışına karşı mücadele edeceğiz. Biz siyasette insanları ötekileştirmeyi ve dışlanmayı uygun görmüyoruz. HÜDA PAR olarak, “Önce İnsan, Öncelik Adalet” şiarıyla siyaset sahnesinde yerini aldığımız ilk günden beri adaleti, ön plana çıkarıyoruz.’

 HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı  görevine yakın zamanda başlayan Açıkbaş, görev teslim sürecine de değindi: ‘İl ve ilçe teşkilatlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Kurucu İl Başkanımız Sayın Hamdullah Tasalı genel seçimlerde aday olmak için istifa etmişti. Bende vekâletten görevi yürütüyordum, bizim gündemimizde yoktu, benim içinde sürpriz oldu. Kurucu İl Başkanımız Sayın Hamdullah Tasalı’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hamdullah Başkanım yeni dönemde hizmetlerine ve çalışmalarına devam edecektir. İlimizin sorunları çözme noktasında birlikte gayret edeceğiz. İnşallah.’ ifadelerini kullandı.

‘HÜDA PAR olarak oy endeksli bir parti değiliz’

 Açıkbaş konuşmasına şöyle devam etti:  ‘Evet, her yönetimin kendine göre bir çalışma düzeni vardır elbette; malumunuz il ve ilçelerimizin sorunları bitmiyor, bu sorunları yerinde tespit edip sorunları gidermek yerel sorunlar ve çözüm önerileri için istişare meclisleri oluşturacağız.

STK temsilcileri, kanaat önderleri, mühendis, eğitimci, esnaf, basın ve siyasetçiler ile fikir alışverişinde bulunacağız. Yani geniş yelpazede insanların olacağı bu mecliste il ve ilçe sorunlarını hep beraber çözmeye çalışacağız. Her mahallede mahalle temsilcilerimiz var, bunun yanında mahalle istişare meclisini oluşturacağız. Mahalle sakinine bir dokuyor bin ah işitiyorsun her ay birileri mahalle ziyaretleri yapılıyor peki orada dile getiren sorunlar var mı? Varsa da çözüm yok.

 Bu sorunların çözümü içinde danışma kurulunu oluşturacağız sorunlar hangi alan ile ilgili ise bu kuruldaki birim çalışmalarını yapacak İnşallah. Birde uzlaşma komisyonu kuracağız vatandaş sorun ve sıkıntıları merhem olacağız sadece oy istemek için kapısını çalmayacağız sorunu varsa onunla da ilgilenmeliyiz. HÜDA PAR olarak oy endeksli bir parti değiliz. İlçe teşkilatlarımızı ziyaret ettiğimizde kendilerine talimat verdik bu oluşumlar kısa sürede kurulacak.’

Programın ilerleyen kısımlarında Açıkbaş şu soruları yanıtladı:

-Bingöl’ün acil çözülmesi gereken problemleri ve hep var olan problemleri nelerdir?

 Doğalgazdan bozulan yollar gelişi güzel yapılıyor. Kilitli parke taşı ile döşenen yolların hali içler acısı. Bozulan yolda yapılan çalışmalar ile mevcut yol ile yama yapılan yerler arasında ciddi kot farkı oluşmuş durumda.

Yine Bingöl Belediyesi tarafında ihalesi gerçekleştirilen katlı otopark projesi, ‘Yaklaşık maliyet üzerinde teklifler verildiği, dolayısıyla kamu yararı görülmediği’ gerekçesiyle iptal edildi. 3 katlı kapalı otopark ve 15 işyerinin yer aldığı proje önümüzdeki günlerde yeniden ihale edilecek deniliyor. Beşyoldaki bu proje uygulanırsa çok güzel bir proje olacak.

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir çalışma başlatıldı. Yaklaşık 2 yıldır evleri boşaltılan Kültür Mahallesi sakinleri için henüz bir yapım çalışması yapılmadı. 1-2-3-4. Etapların ihalesi yapıldı. Özellikle dolar kuru sonrası oluşan ekonomik darboğazında bu projenin bu süreye kadar ertelenmiş olması ihaleyi alan firmaları da ciddi bir şekilde düşündürüyor. İnşaat maliyet oranlarında ciddi bir artış oldu. Vatandaşların mağduriyetine mağduriyet ekleniyor.

Kentin en büyük sorunlarından biri de şehir içi ulaşım sorunu. Bingöl halkının yoğun bir şekilde talep ettiği ve belediyelerin olmazsa olmaz hizmetlerinden olan toplu taşıma hizmetinin, mutlak suretle özel halk otobüslerinin yanında belediye otobüsleriyle de verilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bingöl Belediyesi Hizmet Binası 4,5 yıl önce Yücel beyden önceki dönemde yapımına başlanıldı. Ancak Başkan Bey seçilir seçilmez vatandaşların da talebi doğrultusunda ‘Mahalle içerisinde hizmet binası olmaz’ diyerek hizmet binasının yapımını önce durdurdu, ardından iptal etti. Bu yerinde bir karar, Ancak aradan 4,5 yıl geçmesine rağmen halen somut olarak kayda değer bir adım atılmış değil. 

Belediye 4-5 parçaya bölünmüş durumda. Çarşı merkezindeki yer kiralama usulü ile tutulmuş durumda, yıllık kira veriliyor. Belediyenin hizmet binasının yapım işi neden bu kadar geciktirildi. Kamu bu kadar zarara neden uğratılıyor.

-Bizim sormak istediğimiz şey, bunca proje neden başkan beyin görev süresinin bitimine denk getiriliyor?

Doğalgaz kuyrukları sabah namazında sıra almaya giden vatandaş var. Şirketin uydu kentte bir şubesi var bu yetersiz kalıyor, yaklaşan kış için tedbir alması lazım şirket ikinci şubeyi merkezde açmalıdır.

Tarım ve Orman Bakanı ilimize geldiğinde  Çapakçur Deresi ıslahı projesinin sunumunu yapmıştı, güzel bir projeydi, fakat buda diğer hizmetler gibi yarıda kaldı.

-Yerel seçim çalışmalarına başladınız mı?

HÜDA PAR olarak oy avcılığı yapan ve seçim endeksli çalışan bir parti değiliz. Bizler seçimden seçime halka söz ve vaatlerde bulunup, seçimden sonra halkı unutan siyasetçilerden değiliz. Sürekli sahadayız ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.

-Parti dışından aday çıkarma gibi bir durum olabilir mi?

Bu konuda bizim kapımız açıktır, bizimde gideceğimiz teklif edeceğimiz adaylar vardır elbette.

-Af ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Af yasasını ciddi anlamda herkes konuşuyor, tartışıyor ama hiç kimse 28 Şubat FETÖ mağdurlarını konuşmuyor.

Toplumu ifsat eden uyuşturucu baronları, hırsızlığı meslek edinenler ve her türlü anarşiyi yapanlar "Af" kapsamına alınırken, 28 Şubat ve FETÖ kumpası mağdurları dâhil edilmiyor. Referandum öncesi Sayın Erdoğan meydanlarda 5yıl, 10 yıl, hatta 15 yıl cezaevinde suçsuz yatan insanlar var dedi. Bu ailelere umut verdi, şimdi af konuşuluyor bu insanlar bu kapsama alınmıyor. HÜDA PAR olarak hükümetten ayrıcalık değil adalet bekliyoruz. Aksi takdirde bu durum adil olmayan sonuçlar doğurabilir.’

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-