“Doğal gaz Bingöllüler için nimet olması gerekirken külfete dönüştü”
“Doğal gaz Bingöllüler için nimet olması gerekirken külfete dönüştü”

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “Doğal gaz Bingöllüler için nimet olması gerekirken, maalesef her hizmette olduğu gibi bu hizmet alımı da bir külfete dönüşmüştür” dedi.

HÜDA PAR İl Başkanı Tasalı, doğalgaz ile ilgili yapmış oldukları gözlemlerle ilgili ve kendilerine gelen şikâyetlerle ilgili açıklamada bulundu.

Geçen yıl İnönü Mahallesi TOKİ’de bulunan 376 konuta gaz verildiğini anımsatan Tasalı, bu yıl ise, Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka ve Şehit Mustafa Gündoğdu mahallesinde çalışmalar yapıldığını söyleyerek, abonelikleri yapılanlara gaz verilmeye kısmen başlandığını aktardı.

“Bu çalışmalar kapsamında sahada yapmış olduğumuz gözlemler ve bize gelen şikâyetler üzerine şu hususlar tarafımızca tespit edilmiştir. Bunları kamuoyuna açıklama gereği duyulmuştur” diyen Tasalı, şöyle dedi:

“Hem abonelik işlemlerinde, hem de doğal gaz dönüşüm ve bağlantı işlemlerinde; personel yetersizliğinden dolayı ağır ve yavaş yürütülen çalışmalar sonucu mağduriyetler meydana gelmiştir. Yine bu konuda denetimlerin yetersiz olduğu, gerek abonelik aşamasında, gerekse gaz bağlanması aşmasında tüketiciler mağdur edilmektedir. Doğal gaz Bingöllüler için nimet olması gerekirken, maalesef her hizmette olduğu gibi bu hizmet alımı da bir külfete dönüşmüştür. İlimizde soğuk havalar başladı, kış mevsimine girmiş bulunmaktayız, Doğal gaz dönüşümlerinde, abonelik ve bağlantılardan kaynaklı gecikmelerin, eksikliklerin, sorunların ilgili firma tarafından acilen giderilmesi gerekmektedir. Böylesi önemli bir konuda yetkili kişi ve kurumlar denetimleri sıkılıkla yapmaları gerekiyor.”

Tasalı, sorunların giderilmesi için yapılması gerekenleri şöyle açıkladı:

*Doğal Gaz aboneliği için başvuruların tek bir merkezde yapılması, burada yeterli sayıda personel olmadığı için yığılmalar oluşmakta, vatandaşlar birkaç kez gidip geldikten sonra ancak işlemlerini yapabilmektedir. Sorunun hali için ivedi olarak; hem abonelik merkezinde, hem de binalara doğal gaz bağlantısı yapacak yetkili personel sayısı artırılmalıdır.

(Tarafımızca yapılan araştırmada Doğu Gaz A.Ş. Firması binalara ve evlere gaz bağlantısı için sadece 2 personel görevlendirilmiştir)

Bina/ev sahipleri doğal gaz tesisatlarını bağlamış, aboneliklerini yapmış,ancak yeterli sayıda görevli olmadığı için gecikmeler oluyor, günlerce evine /binasına gaz bağlantısı yapamamaktadır.

*Yine bu soruna bağlı olarakbirçok okul ve pansiyonda ısıtma sistemi için doğal gaz dönüşümü yapılmış, ancak kimi okul ve pansiyonlara hala doğal gaz bağlantısı yapılmamıştır. Millî eğitim Müdürlüğü ve Doğu Gaz A.Ş. firma yetkilileri acilen işbirliği yaparak,  okul ve pansiyonlara doğal gaz verilmelidir.

*Doğu Gaz  A.Ş. firması görevlileri tüketicilere iyi davranmadıkları, verilen randevu tarihlerine riayet etmedikleri, keyfi davrandıkları  dile getirilmiştir.

*Bingöl iline doğal gaz verilmesiyle birlikte birçok gerçek ve tüzel kişinin/firmanın doğal gaz tesisat işini yaptığını, bu firmalarda çalışan şahısların işin ustası ve ehli olmadıkları halde hatalı ve kusurlu gaz tesisatı döşedikleri, bundan kaynaklı gecikmeler söz konusudur. Ayrıca tüketiciler tarafından hem doğal gaz tesisat işi yapan firmaların, hem de doğal gaz dağıtım firması çalışanlarının denetlenmedikleri dile getirilmiştir. 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-