Barakazi’den suç duyurusu açıklaması
Barakazi’den suç duyurusu açıklaması

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “2018 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı ve şahsen bulunmadığım toplantıda söz alan AK Partili bir meclis üyemiz, imarda sıkıntılar ve kayırmalar olduğunu iddia ederek, şahsım hakkında suç duyurusunda bulunduğunu dile getirmiş. Benim hesabını vermekten çekindiğim hiçbir şeyim yok” dedi.

Belediye Başkanı Barakazi, DBP Bingöl Belediyesi Meclis Grubu Sözcüsü Aydın Bürçün’ün iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

AK Partili bir meclis üyesinin imarda sıkıntılar ve kayırmalar olduğunu iddia ederek, hakkında suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdiğini söyleyen Barakazi, 1 milyon TL bağışla ilgili de konuştu.

11 Kasım 2016 tarihli meclis toplantısında bir firmanın emsale dönüşme karşılığında belediyeye 1 milyon TL bağış yapacağı yönündeki talebinin meclis gündemine getirildiğini ifade eden Barakazi, bahse konu firmanın bağışta bulunmadığını belirtti.

Barakazi, “Yazılı basın yoluyla gündeme getirilen açıklamalar, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nezdinde belediyeyi zan altında bırakacak niteliktedir. 17.11.2016 tarihli meclis toplantısında gündeme getirilen bağış konusu, meclis tarafından görüşüldü ve meclis tutanaklarına, ‘...Belediyemize 1 milyon TL bağış verileceği ancak şuanda maddi imkanları elvermediğinden bu bağış alınmamıştır. Daha sonra alınacaktır...’ şeklinde geçti. Bahse konu firma, emsale dönüşme karşılığında yapacağı bağıştan, bölgenin tamamına emsal verildiği gerekçesiyle vazgeçti” dedi.

Bahse konu firmadan hiçbir şekilde bağış alınmadığını vurgulayan Barakazi, şunları söyledi:

“Belediyeler, ilgili kanun çerçevesi kapsamında şartlı ve şartsız bağış alabilir. Belediye meclisi kararı gerektiren şartlı bağışlar, meclis kararıyla alınır.  Bu kapsamda bir firmanın emsele dönüşme karşılığında belediyeye 1 milyon TL bağış yapma talebi mecliste görüşülmüş ve paranın alınmadığı meclis tutanaklarına girmiştir. Söz konusu firma talep ettiği bölgedeki tüm alan için emsale dönüşme kararı verildiği için bağış yapmaktan vazgeçmiştir. Bu süreçten sonra firmadan herhangi bir şekilde bağış alınmamıştır. Şartlı bağışlar, belediye meclisinin kararı olmadan alınamaz zaten.”

“Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir iş yapmadık”

Bağış konusunun farklı yönlere çekilerek kamuoyunda gündem yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Barakazi, “Görevi devraldığımızdan beri şeffaf bir şekilde halkımıza hizmet etme gayretindeyiz. Bu süreçte hesabını veremeyeceğimiz hiçbir iş yapmadık. 2018 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı ve şahsen bulunmadığım toplantıda söz alan AK Partili bir meclis üyemiz, imarda sıkıntılar ve kayırmalar olduğunu iddia ederek, şahsım hakkında suç duyurusunda bulunduğunu dile getirmiş. Benim hesabını vermekten çekindiğim hiçbir şeyim yok. Gayri resmi hiçbir işin içerisinde yer almadım, almam da. Görevim süresince belediye yapılan bütün bağışların hesabını da kanıtlı bir şekilde verebilirim” diye konuştu.

“Vekilim meclise başkanlık yaptı”

Bütçe görüşmelerine katılmadığı yönündeki ifadelere de açıklık getiren Barakazi, yurtiçi ve yurtdışı toplantılarından dolayı meclise katılamadığını söyledi.

Barakazi, “Mecliste bütçe görüşmeleri yapıldığı dönemde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapıldı ve oraya katılmak durumunda kaldık. Yine Türkiye Belediyeler Birliği’ni temsilen Almanya’nın Bonn kentinde düzenlenen İklim Zirvesi ve İstanbul’da düzenlenen 3. Global Satshow programına katıldığımdan dolayı meclis toplantılarına katılamadım. Şehirde bulunduğum günlerde de önemli ihtiyaçlara dönük işlerle uğraştım. Bu süreçte kanunca da tespitli olan vekilim meclise başkanlık etmiştir” dedi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-