Bingöl’de 731 kurs açıldı
‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında Mimar Sinan İlkokulunda açılan okuma yazma kursunu ziyaret eden Vali Kadir Ekinci, “Şu ana kadar ilimizde 731 kurs açıldı ve bu kurslarda yaklaşık 8100 vatandaşımıza okuma yazma kursları verildi.” dedi
Bingöl’de 731 kurs açıldı

Vali Kadir Ekinci eşi Tuba Ekinci ile birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında Mimar Sinan İlkokulunda açılan okuma yazma kursunu ziyaret etti.

Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Ekinci, “Şu ana kadar ilimizde 731 kurs açıldı ve bu kurslarda yaklaşık 8100 vatandaşımıza okuma yazma kursları verildi. 4042 kardeşimiz bu kursları başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı. Geriye kalan vatandaşlarımızın bir kısmı halen devam eden kurslarda okuma yazma eğitimi almaya devam ediyorlar. Henüz herhangi bir kursa başlamamış 1800 civarındaki kardeşimizi de en kısa zamanda bu hizmetler ile buluşturmayı planlıyoruz. Amacımız ilimizde okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmamasıdır, programlarımızı bu yönde takip ediyoruz. Kadın erkek demeden bu hizmeti herkesin almasını istiyoruz. Bu konuda istekli ve gayretli vatandaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz inşallah. Şimdiden Allah mübarek etsin” diyerek kursiyerlere başarılar diledi.

Ziyaretlerine Mimar Sinan İlkokulu derslikleri ile devam eden eden Vali Ekinci, sırasıyla ‘Özel Eğitim Sınıfları’nı, ‘anasınıfları’nı, derslikleri ve İş Teknik Atölyesini ziyaret etti. Özel Eğitim sınıfındaki öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Ekinci, öğrencilerin çalışmalarını inceledi ve öğretmenlerden öğrencilerle ilgili uygulanan programlar hakkında bilgi aldı. Daha sonra anasınıfı öğrencileri ile bir araya gelen Vali Ekinci, son derece neşeli bir ortamda çocuklarla birlikte resim boyadı ve çeşitli oyunlar oynadı. İş Teknik Atölyesi’ni de ziyaret eden Vali Ekinci, burada el emeği göz nuru eserleri inceleyerek kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.

Program, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri ile çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-