Anaokulu öğrencilerine afet eğitimi
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi tarafından, Zübeyde Hanım Anaokulu’nda afet bilinçlendirme eğitimi verildi.
Anaokulu öğrencilerine afet eğitimi

Birinci derecede deprem bölgesinde yer alan Bingöl’de, vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla deprem bilgilendirme eğitimleri düzenleniyor. Zübeyde Hanım Anaokulu’nda AKUT tarafından düzenlenen ve 150 öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı eğitimde, deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında, evlerde ve okullarda nelerin yapılması gerektiği anlatıldı.

AKUT Eğitmeni Ömer Faruk Gürsaçtı tarafından verilen eğitime, AKUT gönüllüleri Yusuf Bazancir, Osman Kaya ve Tuğçe Yanıktepe katıldı.

Evlerde acil durum çantası bulundurulmasını isteyen Ömer Faruk Gürsaçtı, acil durum çantasında; su, düdük, kapalı ve tarihi geçmemiş, enerji verecek gıdalar, el feneri, terlik, olası yara yahut yaralılara müdahale ederken kullanılacak hijyenik eldiven, mevsimine göre yedek kıyafet, güvenilir bilgi için radyo, bol miktarda pil, ilkyardım malzemeleri, varsa kullanılan ilaçlar gibi malzemelerin bulundurulması gerektiğini anlattı.

Verilen eğitimin ardından olası bir depremde nasıl davranılması ve toplanma alanında nelerin yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitim sonunda, öğrencilere depremle ilgili el broşürü ve acil durumlarda aranması gereken numaraların yer aldığı buzdolabı magneti dağıtıldı.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-