Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta erişim sorunu
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformlarından olan Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp'a eş zamanlı erişim sorunu yaşandı. Konuyla ilgili Facebook tarafından yapılan açıklamada herhangi bir siber saldırının olmadığı belirtildi.
Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta erişim sorunu

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformlarından olan Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp'a eş zamanlı erişim sorunu yaşandı. Türkiye’deki kullanıcıların da etkilendiği erişim sorunu nedeniyle, Facebook’a giriş yapılamazken, Instagram’da sayfalar yenilenemedi. WhatsApp’ta ise fotoğraf ve diğer belgelerin gönderilmesinde sorun yaşandı.

Facebook’tan açıklama geçikmedi

Konuyla ilgili olarak Facebook’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Facebook ailesinin uygulamalarına erişimde yaşanan sorunların farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz” denildi.

Facebook, saldırı değil

Açıklamada, "Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışmaya odaklandık, ancak sorunun DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz" ifadelerine yer verildi. 

Bakanlıktan açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global sorun yaşandığını açıkladı.

Yaşanan sorunla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Yardımcısı Sayan şu ifadeleri kullandı:

"Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşanmakta olup, ülkemizde de kısmen hissedilmektedir. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir."

Kategori: Bilim & Teknoloji
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-