18 Aralık 2018'de Bering Denizi'nin açık suları üzerinde Rusya'nın uzak Kamçatka Yarımadası'nın yakınında güçlü bir meteor patlaması yaşandı. Bölgedeki askeri uydu, meteor patlamasını yerden yaklaşık 16 mil (25.6 kilometre) yükseklikte takip etti. NASA, söz konusu patlamanın 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya yapılan yıkıcı nükleer bombadan 10 kat daha güçlü olduğunu açıkladı.
Meteorun etkisinin 173 tonluk TNT etkisi oluşturduğunu belirten NASA, 15 Şubat 2013'teki Chelyabinsk Meteor olayından 6 yıl sonra yeniden bir meteorun ortaya çıktığını kaydetti.
Meteor, dünyanın atmosferine yaklaşık yedi derecelik dik açıyla girdi. Bu büyüklükteki uzay kayaları "Potansiyel Olarak Tehlikeli Asteroitler" (PHA) olarak adlandırılır, çünkü tüm bölgeleri yok etme veya ciddi şekilde zarar verme potansiyeline sahiptirler.
Çelyabinsk Meteoru, 1.000'den fazla kişiyi yaralamış ve Rusya'nın Çelyabinsk Oblastı'na patlak verdiğinde 7.000'den fazla binaya hasar vermişti.
NASA'da bir asteroit uzmanı olan Kelly Fast, "Bu, Çelyabinsk'in enerji salımının yüzde 40'ıydı, ancak Bering Denizi'nin üstündeydi. Bu yüzden aynı etkiyi göstermedi. Savunmamızda etkili olan başka bir şey de gezegende bol miktarda su var olması." dedi. (İLKHA)