Daha Ne Olsun
Daha Ne Olsun

Genetik bir farklılık sonucu oluşan Down Sendromu hastalığıyla  dünyaya gelen çocuklar ciddi bir bakıma ve korunmaya ihtiyaç duyarlar.

Sitemize ulaşan Leyla Aşan isimli vatandaş sağlık bakanlığının yanlış puanlama yapmasının sonucunda  Down Sendromlu olan çocuğuna ağır engelli raporu verilmediğini ve nedenle ayda bir verilen ve çocuğunun ihtiyaçları için kullandığı bakım parasını alamadığını söyledi.

Mağdur edildiğini söyleyen anne Leyla Aşan şunları söyledi: “Benim beş yaşında Down Sendromlu bir oğlum var. Daha önce Diyarbakır’da  %76 oranında ağır engelli, 2 yıl süreli bir rapor aldık, iki yıl bittikten sonra Bingöl Devlet Hastanesine raporu yenilemek için gittik, bu defa ağır engelli olmadığına dair rapor verdiler.

“Hiç bir ihtiyacını karşılamıyor”

Konuşmasının devamında çocuğunun engel durumuyla ilgili  şu bilgileri paylaştı: “Çocuğum konuşmayı bilmiyor, beslenme, giyinme ve hatta tuvalet  ihtiyacını bile karşılayamıyor. Dördüncü katta oturduğumuz için kapılara ve pencerelere kapı kilidi takmak zorunda kaldık. Bir iki defa kayboldu, çok şükür ki bilinçli insanlar tarafından götürülüp karakola teslim edilmişti” diyen anne Leyla Aşan; “Tüm bunlara rağmen sağlık bakanlığının hastalığı belirti ve tanısıyla ilgili yanlış derecelendirmesinden dolayı kendileri gibi  birçok kişinin bu raporu alamadığını,  bu nedenle ciddi bir mağduriyetin oluştuğunu” söyledi.

Bu tip yanlış uygulamaların düzeltilmesi gerektiğini belirten Leyla Aşan şunları söyledi: “Bazı özel günlerde bu çocuklarla fotoğraflar çekip bu insanlar engelli değil, özel çocuklardır diyenleri samimiyete davet ediyorum,  bu yanlış uygulamadan dönülmesiyle hem bizim gibi ailelerin mağduriyeti giderilmiş olacak; hem de hekimler ve sağlık kurumları da suizandan kurtulmuş olacaklardır’’ dedi.

İbrahim Buldağ / BİNGÖL BASIN

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-