Bingöl’de Siyer Sınavı için çalışmalar devam ediyor
siyer
Bingöl’de Siyer Sınavı için çalışmalar devam ediyor

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı için Bingöl’de stant kuruldu.

 Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavına başvurular devam ediyor.

 Peygamber Sevdalıları Platformu, Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından Siyer Sınavı başvuruları için merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde kayıt standı açtı.

 18 Şubat 2018’de düzenlenecek olan siyer Sınavı ile ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu, Bingöl İl Koordinatörlüğü yetkililerinden Ömer Aşkın, Tüm Müslümanların Hz Muhammed’in hayatının öğrenmesi gerektiğini vurgulayarak, düzenleyecekleri Siyer Sınavı ile Peygamber Efendimizin daha iyi tanımaya yardımcı olacağını söyledi. 

  Peygamber Sevdalıları Platformu, Bingöl İl Koordinatörlüğü olarak, Siyer Sınavı ile alakalı olarak yoğun çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Aşkın,  “Allah’a hamd olsun bu yıl geçen yılla nazaran daha fazla yoğunluk gözlenmektedir.  Buda bizi sevindiriyor. Bu yıl 4 kategoride sınavı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerin yoğunluk gösterdiği gözlenmektedir.” dedi.

 Okullarda da kurulan stantlarda öğrencilerin yoğunlukta kayıt yaptırdıklarını söyleyen Aşkın, “Nihai hedefimiz, genç nesillere, Peygamber Efendimizin sevgisini,  sevdasını, hayatını öğretmek tanıtmak ki toplum huzur bulsun. Zira gençliğin durumu pek umut vermiyor.  Batı menşeili bir ahlaksızlık var. iç ve dış güçler gençlerin ahlakı ile alakalı olarak şer palanlarını yapmaktadır. Biz Müslümanlar olarak üzerimize düşen görevi yapıp bu nokta da, Siyer sınavları ile Hz Muhammed(sas)’in hayatını anlatarak, bir takım etkinliklerle, toplumun ıslahına yönelik çalışmalar yürütmekteyiz.” İfadelerini kullandı.

 18-25 Aralık tarihleri arasında şehrin en işlek caddesi olan Dörtyol saat kulesi önünde kurulan stantta siyer sınavına girmek isteyenlerin kayıtları yapıldığını ifade eden Aşkın, “Son başvuru tarihimiz 27 Ocak’ta son bulacak. 18 Şubat 2018’de de siyer Sınavımı olacak.” dedi.

 Son olarak Aşkın, ailelere ve eğitimcilere çağrıda bulunarak, çocuklarını Hz Muhammed’in hayatını konu alan siyer sınavına girmeleri konusunda öncülük etmeleri gerektiğini vurguladı.

(Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

Kategori: Bingöl
siyer sınavı
7 yıl önce

Çalışmalarınızın devamını diliyoruz. Tebrikler.

YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-