Vali Ekinci’nin "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" Mesajı
Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Ekinci’nin

Vali Ekinci, “Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası; toplumumuzun azımsanmayacak bir parçasını oluşturan engellilerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi ve hayata onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması açısından önemli bir haftadır." dedi. 

"Bilindiği üzere, İslam kültür ve medeniyeti daima mağdurun ve muhtacın yanında durarak insan onurunu ve gururunu her hususun üzerinde tutar. İnsanı biricik görür ve önündeki engelleri kaldırarak bedensel, ruhsal ve ahlaki açıdan engelsiz bir hayata hazırlar." diyen Vali Ekinci, şunları söyledi:

"Bu hususta bizlere düşen görev ise, engelli kardeşlerimize birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirebilmektir. Bu hassasiyeti gösterebildiğimiz, empati kurarak toplumsal hayatta karşılaştıkları güçlüklere kendi sorunumuz gibi yaklaştığımız sürece engelli kardeşlerimiz, karşılarına çıkan her türlü engeli ortadan kaldıracaklardır.

 Unutmayalım ki, engelli kardeşlerimize ‘yaratılmışların en güzeli’ gözüyle bakmak ve onlar için daima ayrı bir sayfa açmak asli görevlerimizdendir. ‘Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır’ ilkesinden hareketle engellilere dönük sahiplenici anlayış ve tutumlarımız daimi olmalıdır.   

Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak ülkemizde son yıllarda engelli vatandaşlarımızın meslek edinip üretken hale gelmesi, toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırıcı çevresel ve mekânsal düzenlemelerin yapılması, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirme imkânlarının sunulması için önemli politikalar ve uygulamalar hayata geçirilmiştir.

Son yıllarda devlet ve toplum olarak geliştirdiğimiz engellilere yönelik olumlu algı ve davranışların yılda bir hafta değil yaşamın her karesinde canlı ve etkin kalmasını hassasiyetle korumalı ve ileriye götürmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutluyor; aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.”

Kategori: Merkez
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-