Solhan’da 500 adet boylu sedir, karaçam ve mazı fidanı dikimi yapıldı
Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, il genelinde ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.
Solhan’da 500 adet boylu sedir, karaçam ve mazı fidanı dikimi yapıldı

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü olarak il genelinde ağaçlandırma çalışmalarına devam edildiğini ifade eden Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, “Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri olarak, yol boyu ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Bingöl-Solhan Karayolu Solhan girişi 3,5 km’lik karayolu hattının ağaçlandırılması yapılmıştır. Yol boyu güzergahına 500 adet Boylu Sedir, Karaçam ve Mazı fidanı dikimi gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Börü,”Yapılan Yol Boyu ağaçlandırma çalışmaları İlimizdeki yeşil alan miktarını arttırmakla birlikte karayollarımıza ayrı bir estetik katmaktadır. Yol ağaçları araç sürücülerinin dikkatini yol üzerine toplar ve uyarır, görüş alanı içindeki objelerin boyutlarını ve uzunluklarını yoldaki araçların yönlerine ve hızlarına ilişkin bilgilerin rahat algılanmasına yardımcı olarak kaza riskini azaltmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Börü, yapılan ağaçlandırma çalışmalarına desteğini esirgemeyen Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’a  teşekkürlerini iletti.

Kategori: Solhan
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-