Solhan ilçesine DOĞALGAZ sözü
Bir süredir Bingöl'ün birinci gündem maddesi olarak öne çıkan Solhan İlçesi'nin doğalgaz ihtiyacı, bugün Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile yapılan görüşme neticesinde somutlaştırıldı.
Solhan ilçesine DOĞALGAZ sözü

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Kalkınma Bakanı Eski Yardımcısı Yusuf Coşkun, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Ak Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu'dan oluşan heyet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile görüştü.

Görüşme sonrası Doğugaz firması yetkilileriyle de yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, müjdeyi verdi.

Görüşmelerin olumlu geçtiğini ve Solhan'ın doğalgaza bu yıl kavuşması için yoğun bir seferberliğin başlatıldığını aktaran Başkan Yıldız; “Haritalar çıkartıldı, firma maliyet hesaplamaları ve hat döşeme işine dair planlamalarını başlattı. Ayrıca regülatör ve diğer ihtiyaçlar için de siparişler geçildi. Bu siparişler gelinceye kadar diğer çalışmalar yürütülecek. Bizler de önümüzdeki hafta Meclisimizi toplayıp gerekli kararları alacağız. Hedefimiz, aksilik yaşanmaması durumunda bu kışın Solhan'da doğalgazın yakılmasıdır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan Yıldız, Solhan halkının talebinin karşılanması için yoğun bir gayret sarf eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Milletvekili Feyzi Berdibek ile Eski Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Ak Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu'ya, Doğugaz firmasına ve katkısı olan herkese teşekkür etti.
Yıldız, desteklerinden ötürü Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Bakan Yardımcısı Abdullah Tarcan'a da şükranlarını iletti.(Bingöl Online)

Kategori: Solhan
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-