‘Güven Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında alınan kararların uygulanıp uygulanmadığının denetlenmesi amacıyla 15.05.2020 Cuma günü ülke genelinde eş zamanlı olarak “Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de Güven Huzur” uygulaması gerçekleştirildi.
‘Güven Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

 “Türkiye Güven Huzur” uygulaması çerçevesinde, Korona virüs tedbirleri kapsamında, süresiz kapatılan işyerlerinin kapalı olup olmadığı, çalışma saatleri yeniden düzenlenen işyerlerinin belirlenen saatlerde faaliyet gösterip göstermediği ve kapanış saatlerine riayet edip edilmediği denetlendi. Semt pazarları, market, fırın, petrol istasyonu gibi işyerlerinde sosyal mesafe ve maske takma zorunluluğunun yanı sıra AVM ve marketlerde 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabulü ve dışarıda sıra bekleyen vatandaşların sosyal mesafe kuralına uyup uymadığı kontrol edildi. Sokağa çıkma kısıtlamasına tabii tutulan 20 yaş altı ve 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların, alınan kararlara riayet edip etmedikleri kontrol edildi. Toplu taşıma ve ticari taksilerin yolcu kapasiteleri, araç içerisinde maske kullanımı ve diğer kurallar ile park, bahçe, mesire ve yürüyüş alanları gibi yerlerde tedbirlere vatandaşların uyup uymadığı denetlendi.

  Uygulama kapsamında Bingöl genelinde yapılan çalışmalarda; 207 kuaför ve güzellik merkezi, 1 AVM ve 11 İşyeri, 290 ticari taksi ve 21 taksi durağı, 1 pazar yeri ile 311 adet toplu ulaşım arac denetlenerek, toplu ulaşım araçları denetiminde 1 firma ve 4 yolcuya toplam 4 Bin 718 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.






Kategori:
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-