“SÜTAŞ hala gelmedi”
“SÜTAŞ hala gelmedi”

Geçen yıl Ocak ayında SÜTAŞ’ın İzmir’de kurulan entegre tesislerinin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SÜTAŞ’ın Bingöl’de yatırım yapması için çağrıda bulunmuştu. Ancak geçen bir yıla rağmen hala atılmış bir adım bulunmuyor.

SÜTAŞ Bingöl’de fabrika kuracak mazisi yaklaşık 2012 yılından buyana devam ediyor. “Karacabey ve Aksaray’dan sonra Sütaş’ın 3’üncü tesisini Bingöl’e kuracağız” diyen Muharrem Yılmaz’ın bu sözünün üzerinden 6 yıl geçti. Aynı yılda kullandığı bu sözde 4’üncü tesislerini de İzmir Tire’de açacaklarını söylemişti.

Geçen bu sürede, Tire’deki 4’üncü tesisin açılışı 2017’de yapıldı ancak 3’üncü tesis olan Bingöl, bilinmeyen gerekçelerle habire erteleniliyor.

Fabrika için arsa tahsil edilmesine rağmen Bingöl’de bir türlü tesisin kurulmamasına anlam verilmezken, Muharrem Yılmaz’ın Tire’deki tesis açılışında Cumhurbaşkanı’na verdiği de söz hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz’dan olumlu yanıt alması Bingöl’de sevinçle karşılanmıştı. Geçen bir yıl içerisinde herhangi bir adım atılmaması Bingöllülerin sevincini kursağında bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Ocak 2018 Cumartesi günü partisinin il başkanlığı kongresi için Bingöl’e gelişini duyan vatandaşlar, SÜTAŞ’ın hala Bingöl’e gelmediğini hatırlattı.

AK Parti İl Başkanlığı’na atanan Mehmet Hanefi Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz’ın da Cumhurbaşkanı’na eşlik edeceğini ifade etti.

Öte yandan, Vali Mantı, Cumhurbaşkanı'nın ziyareti öncesi SÜTAŞ tesislerinin yapılacağı arazi ve ek arazide incelemelerde bulundu. 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-