Ucuz et için 10 bin satış noktası belirlenecek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kırmızı et fiyatlarını düşürmek için zincir marketlerin içerisinde yer alacağı 10 bin satış noktasıyla anlaşma yapılacağını belirtti.
Ucuz et için 10 bin satış noktası belirlenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bloomberg'e yaptığı açıklamada ucuz et için zincir marketlerin de içerisinde yer alacağı 10 bin satış noktası olarak belirleyeceklerini söyledi.

"10 bin satış noktası belirleyeceğiz. Onlarla anlaşma yapacağım." diyen Fakıbaba,"10 bin nokta, büyük zincir marketlerden mi oluşacak?" sorusuna da "Birinin 6 bin var, birinin 3-4 bin ya da daha az. Bunlarla yapacağız" yanıtını verdi.

Fakıbaba, yurtdışından getirilen etlerin bu noktalara dağıtılacağını söylerken, "Kafamda bir fiyat var, o fiyatı tutturacağım." diye ekledi.

Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili çalışmaların kasım ayı ortalarında nihai aşamaya geleceğini belirten Fakıbaba, "Alt gelir grubunun rahat alabileceği bir fiyat. Ama bunu yaparken de üreticiyi gerçekten rahatsız etmeyecek bir proje olacak." diye konuştu. (İLKHA)

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-