Bu da köylü kurnazlığı
Bu da köylü kurnazlığı

Kar yağışıyla birlikte yolları kapanan köylüler asılsız ihbarda bulunarak yollarını açtırıyor. Asılsız ihbarlar hizmette aksamaya neden oluyor.

Kar yağışı ulaşımda aksaklıklara neden oluyor. Yağışla birlikte merkez ve ilçelere bağlı birçok köyün yolu ulaşıma kapanırken, kapanan yolları açtırmak için ise asılsız ihbarlarda bulunuluyor.

Yaklaşık bir haftadır belirli aralıklarla devam eden yağışlardan dolayı yolları kapanan bazı köylüler, İl Özel İdaresi ve İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ekiplerine asılsız hasta ihbarında bulunarak personeli mağdur ediyor.

Her iki kuruma bir hafta içerisinde yapılan ihbarların yüzde 70’inin asılsız olduğu ortaya çıkarken, söz konusu ihbarlar yüzünden gerçek hastalara zamanında ulaşma ve kurtarmanın önünde engel oluşturuluyor.

Hemen her kış tekrar eden asılsız ihbarlar yüzünden kamu çalışanlarını yanıltanlara tepki gösteren hasta yakınları, bunun köylü kurnazlığı olduğunu, gerçek hastaların hayatının tehlikeye atıldığını kaydettiler.

“GERÇEK HASTALAR MAĞDUR EDİLİYOR”

 Asılsız ihbarlarla zaman kaybına neden olanlar hakkında işlem yapılmasını isteyen hasta yakınları, “İlimiz iklim koşulları itibariyle kış mevsiminin çetin geçtiği bir bölgede yer alıyor. Bu mevsimde özellikle dağlık ve yüksek kesimlerde yer alan köyler ulaşımda sıkıntılar yaşıyor. İl Özel İdaresine bağlı ekiplerde bu yolların açılması için büyük bir emek harcıyor. Birçok personel geceleri dahi mesai yaparak yol açma çalışmalarına katılıyor. Diğer taraftan ulaşıma kapanan köylerde mahsur kalan hastalarda UMKE aracılığıyla hastanelere ulaştırılıyor. Hasta kurtarma operasyonuna katılan ekipler zaman zaman hayatını tehlikeye atarak canla başla çalışıyor. Ancak bu emeği ve çabayı istismar eden bazı köylü kurnazları ekiplere ‘hastamız var’ diyerek yalan ihbarda bulunuyor. Sadece bu hafta yapılan ihbarların çoğu asılsız çıktı. Yollarını açtırmak için bu tarz ihbarlarda bulunanlar yüzünden gerçek hastalar mağdur ediliyor. Birçok hastanın da hayatını tehlikeye atıyorlar. Özellikle kronik rahatsızlıkları bulunan yaşlılar ve hamile kadınların hayatını tehlikeye atıyorlar. Çünkü yalan ihbarlar yüzünden ekipler oraya yöneliyor ve zaman kaybediyor. Yetkililerden ricamız asılsız ihbarda bulunanların tespit edilmesi ve işlem yapılmasıdır.” diye konuştular.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-