Bingöl'de bir yılda 155 ton tıbbi atık toplandı
Bingöl'de bir yılda 155 ton tıbbi atık toplandı

Bingöl Belediyesi, 2017 yılında sağlık kuruluşlarından 155 ton tıbbi atık toplayarak bertaraf etti.
 

 

 Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, 2017 yılı içerisinde merkez ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarından 155 ton tıbbi atık toplandığını belirtti.

 Toplanan atıkların, BİNÇEVBİR tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılan tıbbi atık sterilizasyon tesisinde bertaraf edildiğini belirten Barakazi, çevre ve insan sağlığına verilecek tehditlerin de ortadan kaldırıldığını ifade etti.

 Barakazi, "İlimizde çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla tıbbi atıkların çevreye ve insan sağlığına vermiş olduğu zararları ortadan kaldırmak için yaptığımız çalışmalar sonucunda 2017 yılı içerisinde toplam 155 ton tıbbi atık toplandı. Bu atıklar tesisimizde düzenli bir şekilde bertaraf edildi." dedi.

 Tıbbi atıkların daha önce Erzurum'da bertaraf edildiğini anımsatan Barakazi, "Bingöl'de toplanan tıbbi atıklar Erzurum'a götürülerek orada sterilize ve bertaraf işlemine tabi tutuluyordu. Tıbbi atıkların Erzurum'a götürülmesi yerine böyle bir tesisin şehrimize kazandırılması için önceki yıllarda girişimlerde bulunduk ve tesisi ihale ettik. Tesisin yapımı tamamlandı. Tıbbi atıkların sterilizasyonu tesis işletmeciliğini 10 yıl boyunca yap-işlet-devret modeliyle yürütülecek. İhale ile BİNÇEVBİR, aylık 2 bin 111 TL gelir elde ediyor." diye belirtti. 

(İLKHA)

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-