Kentsel dönüşümde oyalama taktiği
Kültür Mahallesi’nde uygulanması planlanan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin akıbeti hala belli olmazken, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, projenin 2018 baharında başlayacağını belirterek, projeyi en az 6 ay daha erteletti.
Kentsel dönüşümde oyalama taktiği

Kültür Mahallesi’nin 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında alınması 2011 yılında belediye meclisince kararlaştırıldı.

Aradan geçen 6 yılda proje için sadece binalar yıkılıp talepler toplanırken, hak sahipleri kiracı konumuna düşüp mağdur edildi. Yıkılan binaların enkazları dahi kaldırılmazken, projenin akıbetinin ne olacağı hala belli değil.

Kentsel dönüşüm ile ilgili; kiraların ne zaman verileceği, ihalenin ne zaman yapılacağı, konutların kimler tarafından yapılacağı, konut yerine para almayı tercih edenlerin paralarının ne zaman ödeneceği ise, vatandaşların cevap beklediği sorular.

Katıldığı bir toplantıda, kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kira desteğinin Eylül ayından geçerli olmak üzere başlayacağını ve proje tamamlanana kadar devam edeceğini belirtirken, ihale süreci hakkında bilgi vermedi.

Barakazi, projenin 2018 yılı baharında start alacağını belirterek, Nisan ayında inşaat sezonunun başlayacağı baz alındığında, projenin en az 6 ay daha başlamayacağını dile getirmiş oldu.

Kaynak: Bingöl Kenthaber

Kategori: Merkez
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-