Hastane Yolu Hasta Ediyor
.
Hastane Yolu Hasta Ediyor

Kış aylarında  baş  gösteren enfeksiyon hastalıkları  özellikle çocuklarda daha sık  görülüyor.

 Bingöl’de çeşitli  hastalıklar  nedeniyle  çocuklarını hastaneye götürmek isteyen aileleri uzun bir yolculuk bekliyor. Direk servislerin olmadığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini şehrin dışında bir dağ başında yapmayı tercih eden yetkililer, acaba tüm vatandaşları  kendileri gibi özel hastaneye gidebilecek maddi imkana sahip mi zannediyorlar; yada her vatandaşın özel bir araca sahip olup kısa yoldan hastaneye ulaşacağını mı düşünüyorlar.

 Zaten hasta ve bitkin düşen çocuklar ,lüks! hat arabalarımızda bütün memleketi gezdikten sonra,  kırk dakikalık çileli bir yolculuğun  akabinde ancak hastaneye yetişebiliyorlar. Dönüş yolunu da hesapladığımızda bir saatin üstünde bir vakit yollarda geçiyor.

 Bazı hatçılarda kendilerince bir çözüm geliştirip sanayi civarında vatandaşları indirip şehirlerarası karayolunun yoğun trafiğinde vatandaşların karşı şeride geçip, aktarmalı olarak hastaneye gitmelerini tavsiye ediyor. Diğer bir problemde hastaneye giden yolun bir bölümünün dik rampa olması. Özellikle kış aylarında bu rampa, kazalara davetiye çıkarıyor.

 Günü birlik projelerle şehrimizi yap-boz, yap- yık alanına çeviren öngörülü siyasetçilerimiz, Kadın Doğum ve  Çocuk Hastalıkları  Hastanesinin, Devlet Hastanesisin yanında yapılacak yeni bir binaya taşınacağının müjdesini vermiş.

 Teslim tarihinden çok uzun süre sonra bitirilen Devlet Hastanesinin oluşturduğu kötü algıyı değiştirmek için yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları  Hastanesi iyi bir fırsat.

Umarız kısa  sürede biter de, bahsettiğimiz sorunlarda çözüme kavuşur.

BİNGÖL BASIN

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-