AVM mi Küçük Esnaf mı?
AVM mi Küçük Esnaf mı?

Bingöl’de sayıları  hızla artan AVM’ler küçük esnafı ticari ve ekonomik olarak olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Büyük sermayelere sahip AVM’ler bazı ürünleri kendileri imal ederken, diğer bazı ürünleri de ellerindeki büyük sermayelerle  çok çok ucuza mal edip, daha ekonomik fiyatlara satışa sunmanın  avantajıyla piyasanın önemli bir bölümünü elinde tutuyorlar.

AVM’lerin çoğuna şehir dışından gelen girişimcilerin sahip olması, Bingöl sermayesinin dışarıya aktığı eleştirilerini de beraberinde getiriyor. Yine bazı AVM’lerin sattıkları birçok  ürünün kendi imalatları olması, ya da dışardan tedarik ederek getirmeleri, Bingöl’deki toptancılık sektörüne herhangi bir katkı sunmadıkları gerçeğini de gözler önüne seriyor. AVM’lerin şehir dışında olması gerektiğini söyleyen küçük esnaf, AVM’lerin karşısında ayakta kalma mücadelesi veriyor. Vatandaş ise bu rekabetçi ortamda hem AVM’lerin hem de küçük esnafın sağladığı imkanlardan faydalanıyor.  

AVM’ler çeşitli kampanyalarla fiyatları indirip,  geniş ortamlarda fiyat etiketli ürünleri beğenme ve seçme noktasında kolaylık sağlarken, küçük esnafta veresiye verme ve yerleşim alanlarına yakın olma gibi kolaylıklar sunuyor. Bununla beraber her iki kesime yönelik eleştirilerde var.

Bingöl’de küçük esnafa yönelik en büyük şikayet, fiyatlarının pahalı olması ve kurumsallaşma noktasında atılacak bazı adımları atmamaları olarak dillendiriliyor.

AVM’ler ile ilgili eleştiriler ise; AVM’lerin bazı ürünlerde indirime gidip, diğer ürünlerde ise yüksek meblağlarda kar ettikleri  iddası var, ayrıca çalınan müziklerin  kültürel geleneğimizle uyuşmaması,  kurumsallaşma adına geliştirilen dilin soğuk olması ve 99.99 gibi rakamlarla göz boyamasının yapıldığı gibi eleştirilere de maruz kalıyorlar.

AVM ve küçük esnafla ilgili piyasadan derlediğimiz bazı bilgileri sizlerle paylaştık, karar sizin…

BİNGÖL BASIN

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-