Doğum Hastanesinde Bayan Doktor Sıkıntısı
Doğum Hastanesinde Bayan Doktor Sıkıntısı

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesin de bayan doktor olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını belirten Remzi Bezekçi isimli vatandaş duruma tepki gösterdi.

Konuyla ilgili sitemize ulaşan Remzi Bezekçi şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde eşimin rahatsızlığı nedeniyle 182’yi arayıp bayan bir doktordan randevu almak istedim. Sistemi inceleyen görevli, doğum hastanesinde sadece bir bayan doktorun olduğunu, ona da ancak on beş gün sonra randevu alabileceğimizi söyledi. Kültürel ve manevi değerlerine bağlı bir ilin doğum hastanesinde sadece bir bayan doktorun olması büyük sıkıntılara neden oluyor.”

Bezekçi son olarak: “Benim gibi bu durumdan şikayetçi olan  bir çok kişi var, bazı tanıdıklarım bu sıkıntıdan dolayı  hastalarını çevre illerdeki hastanelere götürmek  zorunda kalıyor. Ayrıca Bingöl’de görev yapan bazı bayan doktorların tayin isteyip gittiklerini öğrendik.” Dedi. Zorunlu görev süresinin  sağlık sektöründe de uygulanması gerektiğini belirten bezekçi: “Yetkililer bu soruna acil bir çözüm bulmalı.” diyerek sözlerine son verdi.

BİNGÖL BASIN

Kategori: Bingöl
7 yıl önce

Zorunlungörev süresi yıllardır sağlık alanında uygulanıyor, doktorlar için 2 yıl zorunlu görev süresi var zaten

YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-