Bingöl'de bir alim daha hakka yürüdü
Bingölün yetiştirdiği muhterem Molla Abdulhakim Arpacık tedavi gördüğü hastanede yakalandığı Covid-19 nedeniyle vefat etti.
Bingöl'de bir alim daha hakka yürüdü

Bingöl ve çevresinin tanınmış alim ve kanaat önderlerinden Arpacık, yakalandığı koronavirüs nedeniyle bugün  hakkın rahmetine kavuştu.

Bir süredir rahatsızlığından dolayı tedavi gören bölgenin tanınmış âlimlerinden Arpacık,  bugün hakkın rahmetine kavuştu.

Molla Abdulhakim Arpacık, cenazesi ailesi,  sevenleri ve talebeleri tarafından alınıp, Adaklı Sevkar köyü mezarlığında defnedildi.

Molla Abdulhakim Arpacık kimdir?

Molla Abdulhakim Arpacık, hayatını ilme adayarak, değişik yerlerde bulunan medreselerde birçok talebe yetiştirdi. Çektiği büyük zorluk ve sıkıntılara rağmen medreselerde öğrencilere Arapça ve İslami ilimler vermeye devam etti. Yetiştirdiği talebeler, bölgenin değişik yerlerine giderek medrese eğitiminin yaygınlaşmasını sağladı. Bölgede saygı ve hürmet gösterilen âlimlerinden olan Arpacık, yaşadığı bölgede halk arasında meydana gelen küskünlükler ve ihtilafları çözerek devamlı insanların başvurduğu ve anlaşmazlıklarını götürdüğü merci haline gelen alimlerdendi. Molla Abdülhakim Arpacık, İlerlemiş yaşı dolayısıyla hastanede tedavi görürken, yakalandığı koronavirüs nedeniyle vefat etti. Bingöl Basın olarak ilmiyle islama hizmet eden değerli seydamıza Allah'tan rahmet, ailesine, talebelerine sabırlar versin inşallah.





Kategori: Adaklı
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal
-