“Hayat Kimliğinle Kolay” projesi
İçişleri Bakanlığına bağlı olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'de vatandaşların hayatını kolaylaştıracak bir hizmeti başlattı.
“Hayat Kimliğinle Kolay” projesi

'Hayat Kimliğinle Kolay' projesi kapsamında ehliyet sahibi vatandaşlar, başvuruda bulunarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarına ehliyet bilgilerini işletebiliyorlar. İşlem yapmak için ise randevu almak gerekiyor.

 “Hayat Kimliğinle Kolay” projesi kapsamında ehliyet sahibi vatandaşlar, başvuruda bulunarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarına ehliyet bilgilerini işletebiliyorlar. Bu sayede vatandaşlar ehliyet taşıma zorunluluklarından da kurtulmuş oluyorlar.                                               

Ehliyet Taşımak Tarih Oluyor

Ehliyet bilgilerini kimlik kartlarına yüklemek isteyenler önce Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri'nden randevu alıyorlar. Kendilerine belirtilen saatte ilgili yerde bulunan vatandaşların işlemleri çok kısa sürede yapılıp kimlik kartlarının ehliyet olarak da kullanmaya başlamaları sağlanıyor.

Randevusuz İşlem Yapılmayacak

Ehliyetlerle kimlik kartlarının birleşmesi için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti yeni kimlik kartı sahibi olunması gerekiyor. Çipli sistemi bulunan yeni kimlik kartlarına ehliyet bilgileri aktarılıyor. Ücretsiz olarak yapılan bu işlem için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesi olan randevu.nvi.gov.tr adresinden veya Alo 199'dan randevu alınması gerekiyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, kesinlikle randevusuz işlem gerçekleştirilmeyecek. Randevu almadan ilgili müdürlüklere giden vatandaşlar işlemlerini yapmadan geri dönmek zorunda kalacaklar.

Türkiye'de başlayan uygulama kapsamında Vali Kadir Ekinci Bingöl İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünü ziyaret ederek “Hayat Kimliğinle Kolay” projesi çalışmalarını inceledi ve bireysel başvurusunu yaptı.

Vali Ekinci, “Nüfus hizmetlerinde hakikaten devrim niteliğinde gelişmeler yaşıyoruz. Teknolojinin tüm imkanları kullanılarak verilen bu hizmetin hayatı daha da kolaylaştıracağına inanıyorum. Vatandaş memnuniyetini arttıracak bu hizmetin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.




 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-