Türkiye genelinde Umre Ödüllü Siyer Sınavı yapıldı
.
Türkiye genelinde Umre Ödüllü Siyer Sınavı yapıldı

​Türkiye genelinde bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Umre Ödüllü Siyer Sınavı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla bugün Türkiye genelinde düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı’na 7'den 70'e her yaştan yüzbinlerce insan katıldı.

Geçen yıl Türkiye genelinde 60 il merkezinde gerçekleştirilen sınav bu yıl 75 ilde düzenlenirken, sınava yaklaşık 300 bin kişinin katılım gösterdiği görüldü.

2010 yılından itibaren düzenli bir şekilde yapılan sınav, bu yıl 4 kategoriden oluştu.  Birinci kategoride 4 ve 5, ikinci kategoride 6-7 ve 8, üçüncü kategoride 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün eğitimde okumayıp 2000 ve sonrası doğumlu olanlar, dördüncü kategoride ise belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar yarıştı.

İl, ilçe, belde ve köy sınav merkezlerinde 11.00 – 13.00 saatleri arasında erkek ve bayanların ayrı ayrı alındıkları salonlarda gerçekleştirilen sınav tek oturumda aynı anda yapıldı.

Bu arada sınavda dereceye girecek olan yarışmacılara çeşitli ödüller de verilecek. Mart ayının ilk haftasında açıklanması beklenen sınav sonuçlarına göre 5 kişi umre ödülü kazanacak. Bunun yanında 4 kategoride toplam 2 bin ödül dağıtılacak

 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-