Kalorifercilik için belge şartı getirildi
Bingöl Belediyesi, ateşçi belgesi olmadan kalorifercilik yapan kişilere yasal işlem uygulanacağını bildirdi.
Kalorifercilik için belge şartı getirildi

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hava kirliliği ile mücadele kapsamında yapılacak denetimlerde, kalorifer ateşçiliği belgesi bulunmayanlar hakkında yasal işlem uygulanacağı belirtildi.  

Belgesi olmayanlara kişilerin kaloriferci olarak çalıştırılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, hava kirliliğinin önlenmesi için kömür alımlarına da dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, “Hava kirliliği ile ilgili etkin bir mücadele yürütülebilmesi için vatandaşlarımızın alınacak kömürün izinli olup olmadığına bakılması, kalorisi yüksek, kükürt oranı düşük kömürlerin tercih edilmesi, kaloriferin sertifikalı kişilere yaktırılması, Kalorifer ateşçilerinin tekniğine uygun olarak kaloriferleri yakmaları  hususlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. 2017/2018 kış sezonu öncesinde gerek vatandaşlarımızın ve gerekse kamu kurum ve kuruluşlarımızın yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde hareket etmeleri temiz bir hava solumamız için önem arz etmektedir” denildi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-