Vali Mantı'ya yaya yolu çağrısı
Vatandaşlar, Çapakçur Vadisinde yapım çalışmalarına başlanan yaya köprüsü ile birlikte Karşıyaka Mahallesi’ne giden yaya yolunun da yapılmasını istiyor.
Vali Mantı'ya yaya yolu çağrısı

Şehir merkezi ile Karşıyaka mahallesini bir birine bağlayan ve günlük yaklaşık 5 bin kişinin kullandığı yeni yaya yolu yapım çalışmalarına başlanırken, vatandaşlar, Karşıyaka Mahallesi’ne çıkan yolun da düzeltilmesini istiyor.

Konu daha önce de gündeme getirilmesine rağmen belediye tarafından herhangi bir çalışma yapılmadı.

Karşıyaka Mahallesi’ne çıkan yolun dik olması nedeniyle engellilerin ve yaşlıların yolu kullanmada güçlük çektiğini belirten vatandaşlar, Vali Ali Mantı’ya seslenerek, “Engelliler için, yaşlılar için, öğrenciler için bu yol yapılsın” dedi.

Bu yolun, Düzağaç bölgesini şehir merkezine bağlayan tek yaya yolu olduğunu belirten vatandaşlar, “Yaya yolundan araç geçmediği için engellilerin tercih ettiği yoldur. Ancak bu yolun inmesi de, çıkması da çok zor. Bu yol, başta engellilerin, kimsenin yardımı olmadan engelli araçlarıyla çıkabileceği şekilde düzenlenmelidir. Yaşlılar dinlene dinlene 5 dakikalık yolu 20 dakikada çıkıyor. Ancak yol kenarında dinlenebilecek alanlar yok. Bebekli aileler, bebek arabasıyla çıkıncaya veya ininceye kadar çok zorlanıyor. Bu yol aktif bir yol, günde ortalama 5 bin kişi tarafından kullanılıyor. Defalarca gazetede çıktı cevap veren olmadı. Yaya köprüsü yapılmaya başlandı fakat sadece köprü yapılıyor. İnsanlara köprü de lazım fakat rampa da beraber yapılmalı ki bir iş tam yapılmış olsun” şeklinde taleplerini dile getirdiler.

Yolun nasıl yapılması gerektiği konusunda önerilerde de bulunan vatandaşlar, şunları söyledi:

“Denizin dibinden yaya yolu istemiyoruz, viyadük istemiyoruz. Sadece rampanın dikliğinin indirilip standartlara uygun hale getirilmesini istiyoruz. Karayolları, DSİ gibi kurumlar tarafından, vali beyin talimatıyla bir günde yapılabilir. Yoksa 1 günlük iş için yıllarca beklemeye devam mı edeceğiz?

Yolun sağ ve sol tarafları engellilere göre düzenlenebilir. Yola geniş merdivenler yapılarak ulaşım kolay hale getirilebilir. Orta refüj yeşillendirilerek, yolun belirli yerlerine oturma bankları yerleştirilerek vatandaşların hizmetine sokulabilir. Yaya köprüsü yapılırken, yolda da çalışmaların yapılmasını istiyoruz.”

Kaynak: Bingöl Kenthaber

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-