Bingöl’de aynı bölümden iki kız kardeş öğretmen okullarını temsilen görsel sanatlar sergisi açtı
Bingöl merkez ve merkez köy okulları yılsonu etkinlikleri kapsamında görsel sanatlar sergisi açtı.
Bingöl’de aynı bölümden iki kız kardeş öğretmen okullarını temsilen görsel sanatlar sergisi açtı

Bingöl'de okullar öğrencilerin ve aralarında bazı öğretmenlerin de çizime katkı sunduğu görselleri Bingöl halkının seyrine sundu. Öğrencilerin yılsonu etkinlikleri kapsamında tual üzerinde çalışılan resimler şövalelerde sergilendi. Bingöl merkez ilçesi Göltepesi Köyü Yeni Yerleşim Ortaokulu ve Bingöl merkez 15 Temmuz Şehitleri İmam hatip ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından dört yol saat kulesi ve sanat sokağında resim sergisi halktan ilgi gördü. Okullarını temsilen aynı bölümde öğretmenlik yapan iki kız kardeş yılsonu etkinlikleri kapsamında resim sergisi açtı.


Beyhan Korkulutaş  Göltepesi  Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni


“Görsel sanat dilini icra etme ve bu yönde sanat becerilerini geliştiriyoruz”

Konuyla ilgili Göltepesi köyü görsel sanatları öğretmeni Beyhan Korkulutaş yaptığı açıklamada; “Bazı öğretmen ve öğrenci kadromuzla yılsonu etkinlikleri kapsamında tual üzerinde yağlı boya ile yaptığımız çalışmaları şövalelerde sergiledik. Burada okulumuzu temsilen öğrencilerimizi görsel sanatlar ve el becerilerini geliştirmek ve görsel saat dillini icra etmek üzere buradayız. Umarız bu çalışmamız faydalı olur ve bu yünde kendini geliştirmek ve tasarım gücünü keşfetmek isteyenlere de örnek olmuş olur. Ayrıca biz aynı bölümde iki kız kardeş görsel sanatlar öğretmenliği görevini yapıyoruz. Bu da bizim için farkı bir duygu. Ziyaretçilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Medine Kalabalık 15 Temmuz Şehitleri İmamHatip Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni

“Bir ressam çizimi ile birçok şey anlatabilir”

15 Temmuz Şehitleri ima hatip ortaokulu adına resim sergisi açan öğretmen kardeşlerden bir diğeri olan Medine Kalabalık ise yaptığı açıklamada; “ Bugün burada resim sergisi açtık. Tual üzerine akrilik boya çalışmaları yaptık. Öğrencilerimiz tebrik ediyorum. Günümüz dünyasında sanat dili, müzik dili gibi artık birçok dil var ki bunların arasında en etkili olan resim dilidir. Bir ressam çizimi ile birçok şey anlatabilir. Resimler ile öğrencilerimizin hayal dünyasını zenginleştirmek, el becerilerini kuvvetlendirmek ve topluma dokunan alanlarda bilgi ve becerilerini sergileme adına buradayız. Umarım faydalı olur. Biz ailede iki kız kardeş görsel sanatlar öğretmeniyiz. Bu durum bizim için güzel bir duygu. Umarım biz de öğrencilerimize güzellikler anlatıp güzel örneklik teşkil ederiz ve onlar da çizimlerinde güzel şeyler hayal edip hayatı güzel resimlerle gelecek nesillere sunmuş olurlar. Buradan sizin aracılığınızla başta emeği geçen öğrencilerim olmak üzere, tüm ekibimize, okul idaresine ve sergimize ilgi gösteren tüm ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.“ şeklinde konuştu.                 (Ömer Aşkın-Bingöl Basın) 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-