Bingöl Üniversitesi INCSOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne Katıldı
INCSOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi 2-4 Haziran 2022 tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirildi.
Bingöl Üniversitesi INCSOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne Katıldı

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sahibe Gafarova’nın himayelerinde Uluslararası Balkan Üniversitesi (Makedonya) ve Azerbaycan ADA Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen INCOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay ve Ziraat Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Şenol Çelik katıldı.



 “Azerbaycan, Kardeş ve Dost Ülke Olarak Bizim İçin Büyük Öneme Sahip”

Bingöl Üniversitesi’nin kongreye katılımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak; “Azerbaycan kardeş ve dost bir ülke olarak bizim için büyük bir öneme sahip. Üniversite olarak kongreye üç sözlü bildiri ile katıldık. Kongreye bu yıl, akademisyenlerin yanı sıra 40’ın üzerinde üniversite rektörü de katıldı. Bu bizim Azerbaycan’a verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Üniversite olarak Azerbaycan’daki bazı üniversiteler, resmî kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği programlarımız bir süredir devam ediyor. Bu ziyaretimizde de Üniversitemizin pilot üniversite olarak yaptığı çalışmalarla ilgili olarak Azerbaycan Arıcılar Birliği ile yeni bir iş birliği protokolü imzalayıp iki kardeş ülke arasında var olan iş birliklerini daha da artırmayı hedefliyoruz. Kongrenin başta akademisyenlerimiz olmak üzere tüm bilim insanlarına faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi. (Ömer Aşkın- Bingöl Basın)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-