TASER cihazları kullanımında Bingöl pilot bölge olarak seçildi
Axon Firması tarafından 25 kişilik güvenlik personeline ‘İleri Teknolojiler Kullanarak Etkin Koruma’ semineri verildi. Seminerde öldürmeden etkisiz hale getirilen cihaz olan TASER’in tanıtımı yapıldı.
TASER cihazları kullanımında Bingöl pilot bölge olarak seçildi

Personele yeni cihazlar tanıtıldı

 VIP koruma ve “İstenmeyen Saldırı ve Terör Olaylarına Müdahalede” “Dengeli Güç” kullanma konularını kapsayan ve 2 gün süren seminerde, güvenlik personeline halihazırda kullandıkları ekipman ve cihazlara ek olarak TASER 7 cihazları tanıtıldı ve taktiksel kullanımları hakkında sunumlar yapıldı.



Dünyanın 108 ülkesinde kolluk kuvvetlerince kullanılan TASER 7, istenmeyen olaylarda şüphelere karşı “Dengeli Güç” olarak tanımlanmaktadır. 7.5 metreye kadar etkisizleştirme ve şüpheliyi kontrol altına alma etkisi olan TASER 7, ateşli silahların kullanımını azaltmakta ve görev başındaki Kolluk Kuvvetlerinin görevlerini daha rahat ve güven içinde yapabilmelerini sağlamaktadır.



“Bingöl’ü pilot bölge olarak seçtik”

Bingöl’ü “Pilot” Bölge seçtiklerini söyleyen TASER cihazları Türkiye Distribütörü Ethan Hunter; “Türk Kolluk Kuvvetlerinin” ileri teknoloji ürünler kullanmasını desteklediklerini ve bunun için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek “Bizim için en önemli konu Türk Kolluk Kuvvetlerinin güvende olmaları ve görevlerinden evlerine sağ salim ulaşmalarıdır” dedi.

Görüntüleme, taktiksel kullanım, TASER 7 cihazlarının fonksiyonel kullanımı ve “Örnek Olaylar” üzerinde çözümlemelerin de yapıldığı seminer sonrasında firma tarafından, sahada kullanılmak üzere ilgili güvenlik personeline TASER 7 cihazlarından bazıları hibe edildi.                                          (Ömer Aşkın-Bingöl Basın)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-