Yeni halk otobüslerinin 16'sı teslim alındı
.
Yeni halk otobüslerinin 16'sı teslim alındı

Bingöl Belediye Başkanı Barakazi; “Şehir içi hat minibüsleri kooperatifimizle yaptığımız ortak çalışma neticesinde 80 yeni aracımızdan 16’sı geldi. Vatandaşlarımıza modern ve konforlu ulaşım hizmeti sunmanın yanı sıra toplu taşımaya da yeni vizyon kazandırmış olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Belediyesi ve S.S 18 Nolu Şehir içi Hat Minibüsleri Kooperatifince yürütülen ortak çalışma neticesinde üretimi tamamlanarak kente getirilen yeni halk otobüslerini inceledi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Barakazi, Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan halk otobüslerinin modern araçlarla değiştirileceğini belirtti.

Yeni alınan araçların, engelli vatandaşların kullanımına uygun olduğunu ifade eden Barakazi, “Yeni araçların en önemli özelliği engelli vatandaşlarımıza kullanım kolaylığı getirmesidir. Açılabilir engelli rampası sayesinde engelli kardeşlerimiz çok rahat bir şekilde toplu taşıma araçlarına binebilecek” dedi.

80 araçtan 16’sının geldiğini belirten Barakazi, şunları söyledi: “Nisan sonuna kadar kalan otobüslerde gelecek ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Çok fonksiyonlu otobüslerin hizmete sunulmasıyla başta engelli ve yaşlılarımız olmak üzere herkes çok rahat edecek. Şehir içi yolcu taşımacılığına yeni bir vizyon kazandıracak bu hizmetin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Isuzu Satış Müdürü Aykut Baş ise, 2018 yılında üretimine başlanılan Novacity Life  araçların ilk sevkiyatını Bingöl'e yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Aracımız sınıfının en iddialı yakıt tüketimine sahip. Araçlarımız dünyada ilk kez Bingöl’de hizmete sunuluyor. 21 oturan, 39 ayakta olmak üzere toplam 60 yolcu kapasiteli. 190 beygirlik Euro 6-C emisyon değerli doğaya duyarlı yani yeşil Bingöl’e duyarlı bir motor var araçlarımızın üzerinde.  Şuanda gelen araç sayısı ikisi yolda olmak üzere toplam 16. Nisan ayı sonuna kadar 80 aracımızın tamamını teslim etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-