Gezici Kütüphane aracı açıldı
i
Gezici Kütüphane aracı açıldı

Vali Ali MANTI, ‘Kütüphane Haftası’ münasebetiyle ilimize hibe edilen ‘Gezici Kütüphane’ aracının açılış programına katıldı.

İL Kültür ve Turizm Müdürlüğünde yapılan açılış programına Vali Mantı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Yücel BARAKAZİ, Vali Yardımcıları Cevat GÜN ve Tunahan ÇİL ile kurum müdürleri katıldı.

Açılış öncesinde İl Halk Kütüphanesinden istifade eden öğrencilere yönelik olarak yaptığı konuşmada Vali MANTI şunları söyledi:

‘Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz iyi bir şekilde yetişirse hem kendi nefislerine, hem topluma, hem ülkemize hatta insanlığa faydalı bireyler olacaklardır. Okuma, bilgi, düşünme ve sorgulama ile geçirilen bir hayatın neticesinde numune-i timsal gençlerimizin yetişeceğine olan inancım kesindir.

Kütüphanedeki öğrencilerimiz İyi bir üniversite kazanabilmek için buradalar. Sizin hayatınızdaki hedeflerinizden biri olan iyi bir üniversiteye girmek adına buradasınız. Azim ve irade gösterin, bu konuda istikrar gösterin, kazanamayacağınız ve ulaşamayacağınız hiçbir hedef yoktur. Engeller sadece tembeller için problem teşkil eder. Hedefi olan için manialar, barikatlar, setler asla sorun teşkil etmez. Engeller iradesi güçlü olan insanları daha da kuvvetlendirir.

İnşallah bu azimli temponuz menzile kadar devam eder ve güzel neticeler alırsınız. İdeali olmak ve ideali için çaba ve gayret içinde olmak başlı başına bir meziyettir. Gördüğüm kadarıyla her kardeşimizin belirlediği bir ideali var. İnşallah en güzel üniversitelerde okuyacak ve en güzel iyi makamlarda görevinizi icra edeceksiniz. Ülkemize ve milletimize hayırlı bireyler olacağınıza inanıyorum.

İnsanlar öncelikle kendisi için çalışır. Kendisi için çalışamayanın ve nefsine faydası olmayanın başkasına da faydası olmaz. Bunu bireycilik ve bencillik olarak algılamayın. İnsan öncelikle kendi işini doğru yapmalıdır. Allah’ın kendisine bahşetmiş olduğu aklı, yetenekleri ve ilmi iyilik adına kullanmalıdır. Allah’a, topluma ve nefsimize karşı olan sorumluluğumuzu daima bilgimizi yenileyerek yerine getirebiliriz.  Size hayatta muvaffakiyetler diliyorum.

Gezici Kütüphane aracının açılışı sonrası Vali MANTI gezici kütüphanedeki kitapları inceledi, ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-