SÜRKAP ‘Sürdürülebilir tarım ve hayvancılık’ çalıştayı yapacak
SÜRKAP 27 Ekim 2022 Perşembe günü Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans salonunda Tarım ve Hayvancılık konulu çalıştayı yapacağını duyurdu.
SÜRKAP ‘Sürdürülebilir tarım ve hayvancılık’ çalıştayı yapacak

Zikte Bölgesi Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) ve Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu (TÜMBİKON) işbirliği ile düzenlenen, Bingöl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği (TÜMBİAD), Bingöl Ziraat Mühendisleri Odası, Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği, Bingöl İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin paydaş olarak katıldığı Tarım ve Hayvancılık konularının ele alınacağı “Bingöl ili Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı” 27 Ekim 2022 Perşembe günü Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans salonunda geçekleştirilecektir.

 

“Çalıştayın amacı bölgede kırsal ve bölgesel kalkınma potansiyelini ortaya çıkarmak “

 

Çalıştay hakkında bilgi veren düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Alaaddin Yüksel “Bu çalıştayın amacı, Bingöl ili mevcut sosyo-ekonomik durumunu dikkate alarak tarım ve hayvancılık sektörü başta olmak üzere havza bazlı doğal kaynaklara dayalı ekonomik modeller ve yatırım imkânlarının tespit edilerek kırsal ve bölgesel kalkınma potansiyelini ortaya çıkarmak ve bu amaçla Üniversite-Kamu-STK-Sanayi İşbirliğini somut hale getirmektir. Çalıştayda özellikle Bingöl Tarım ve hayvancılığı başta olmak üzere, Bingöl ili doğal kaynakları, jeotermal ve sağlık turizmi gibi potansiyeli olan doğal kaynakların yönetimi ile bu kaynakların ekonomiye katma değer sağlaması için sürdürülebilir kalkınma modelleri ve yatırım potansiyelleri konularını bilimsel oturumlarda ele alınacaktır. Aralarında devlet eski bakanı sn. Prof. Dr. Yüksel Yalova’nın da olduğu 20 civarında bilim ve iş insanı da çalıştaya katılarak sunumlarını yapacak ve tecrübelerini aktaracaklardır. Çalıştayın ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyor, tüm paydaşları ve halkımızı davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-