TESSEP Genel Başkanı Kurtaran: Kadının duruşu toplumun duruşudur
TESSEP Bursa Temsilciliği tarafından düzenlenen “Toplumun İhya ve İnşasında Kadının Rolü” programına katılan TESSEP Genel Başkanı Bildane Kurtaran, şer güçlerin tarih boyunca Müslüman kadının kimliği, İslam’ın şiarı olan tesettüre saldırdığını söyledi.
TESSEP Genel Başkanı Kurtaran: Kadının duruşu toplumun duruşudur

Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP) Bursa Temsilciliği, eğitim ve kültürel programları kapsamında,  “Toplumun İhya ve İnşasında Kadının Rolü” temalı bir program düzenledi.

Yıldırım İlçesi Hz. Ebubekir Camii Konferans Salonunda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, TESSEP Bursa Temsilcilerinden Hediye Arslan’ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından, TESSEP’in vizyonunu ve misyonunu anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan TESSEP Genel Başkanı Bildane Kurtaran, “İnsanlığın yarısı kadındır, diğer yarısını yetiştiren de kadındır. O halde kadın toplumun tamamı, yani merkezi demektir. Bu nedenledir ki, tarih boyunca bu hakikati okuyan her fikir ve ideoloji kadını merkeze almış, onu elde etmenin ve yönetmenin yollarını aramıştır.” dedi.

“Kadın bile kendini yanlış tanımıştır”

Kurtaran, “Kadının önemi konusunda varılan bu hakikatin aksine, kadın denen varlığın yanlış tanımlandırılması neticesinde kadın, toplumsal hayatta, sosyal hayatta yanlış konumlandırılmıştır. Hatta kadın bile kendini yanlış tanımıştır. Böylece pek çok medeniyet itidalden ve hakikatten uzak bir şekilde kadını tanımlandırmış ve bu minvalde konumlandırmaya çalışmıştır. Bu sebeple toplumun ihya ve inşasında kadının rolünü konuşmadan önce, kadın kimdir sorusunu cevaplamalıyız. Şayet bu soru hak ekseninde cevaplanmazsa, buradan oluşan boşluğu birçok beşerizm ve ideoloji dolduracaktır. Cevabı onlar verecektir. Böylece ruhumuzda, düşüncelerimizde, fikirlerimizde kadın kimdir sorusunu, Feminizm cevaplayacaktır.” diye belirtti.

“Allah kadını yeryüzündeki halifesi olarak tanımlıyor”

Kadını yaratan, onun fıtrat özelliklerini, meziyetlerini ve hangi amaca binaen yarattığını en iyi bilen Allah’ın yanında olduğunu belirten Kurtaran, “O kadını yeryüzündeki halifesi olarak tanımlıyor ve onu kendine has fıtratı, sorumlulukları ve özellikleriyle bu şekilde konumlandırıyor. İşte üst kimlik olarak yeryüzünün halifesi olarak tanımlanan ve bu şekilde konumlandırılan kadının diğer bütün vasıfları da bu tanım ve konum altında şekillenecek ve terbiye olacaktır. Böylece toplumun tamamı ihya olan ve bu doğrultuda, bu hakikatlerle yola çıkan kadın toplumu da aynı şekilde ihya ve inşa edecektir.” dedi.

“Bu sebeple bizim rol modellerimiz Hz. Haticeler, Hz. Fatımalar, Hz. Zeynepler, Hz. Aişeler, Asiyeler, Hacerlerdir”

Kadının duruşunun toplumun duruşu olduğunu söyleyen Kurtaran, “Kadının vahye teslimiyeti, toplumun vahye teslimiyetidir. Kadın bir mekteptir, onun her sözü evladının şahsiyetini inşa ederken bir tuğla misalidir. Her hareketi de bu tuğlaları sağlamlaştıracak çimento mesabesindedir. Ancak günümüzde, topluma bu maksattan uzak bir şekilde, beşeri ideolojilerce idealize edilen kadın modelleri empoze  edilmektedir. Bu sebeple bizim rol modellerimiz Hz. Haticeler, Hz. Fatımalar, Hz. Zeynepler, Hz. Aişeler, Asiyeler, Hacerlerdir.” dedi.

“Tesettür bir kimlik ibrazıdır”

Tarih boyunca Müslüman kadını İslami kimliğinden soyutlamaya çalışan şer güçler, daima bunu yaparken Müslüman kadının kimliğinin sembolü ve İslam’ın şiarı olan tesettüre saldırmakta olduklarına dikkati çeken Kurtaran, “ Çünkü o Müslüman kadının, kalesi, siperi, mevziisidir. Ne zaman ki Müslüman kadınlar olarak kalemizi şer güçlerin saldırılarına bıraktık, o vakit toplumda bozulmalar, yozlaşmalar başladı. Toplumun ihya ve inşasında kadının rolü nasıl önemliyse, kadının ihya ve inşasında da tesettürün rolü o kadar önemlidir. Tesettür kendi isteklerine göre kadınları batıl ekseninde değiştirip, dönüştürmeye çalışan şer güçlerin önünde en büyük engeldir. Tesettür bir tevhid eylemidir. Tesettür bir kimlik ibrazıdır. Tesettür kadının hangi otoritenin emrinde olduğunu, kimin yönlendirmesi, idaresiyle yaşadığına dair bir safını belli etme hareketidir.” ifade etti.

Kurtaran, “Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği olarak bizim hedefimiz ve gayemiz de bu erdemli kadınlardan olmaktır. Bu hizmette Allah rızası için, kalemiz de, mevzimiz de tesettürdür, siperimiz de tesettürdür.” diye konuştu.

Tesettür konulu şiir dinletisinin ardından, TESSEP’ in yıllık seminer takviminde ve gençlere yönelik manevi motivasyon programlarında emeği geçen eğitimcilere hediye takdim edildi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-