Sonbaharla birlikte doğanın değişen rengi cezbediyor
Sonbaharla birlikte doğadaki renk değişimi kartpostallık manzaralar oluşturuyor.
Sonbaharla birlikte doğanın değişen rengi cezbediyor

Sonbaharla birlikte doğadaki renk değişimi kartpostallık manzaralar oluşturuyor.

Kimileri için hüzün, kimileri için hastalık, kimileri için debirçok duygusal reaksiyonların tavan yaptığı bir mevsimidir sonbahar…

Doğada oluşan renk cümbüşüyle şairlerin mürekkebine renkkatan sonbahar mevsimi enva-i çeşit renkleriyle gözü gönlü doyuruyor.

Sonbahar mevsiminde dökülen yapraklar gönüller de hüzünoluştursa da doğa güzellikleri ve insanların gönlünde oluşturduğu duygusalreaksiyonlar açısından zenginlikler oluşturuyor.

Allah’ın kainattaki renk sanatının en güzel göstergelerindenolan sonbahar mevsiminin güzellikleriyle insanda hayranlık uyandırıyor.

Sonbahara kim nasıl bakarsa baksın biz hikmet pınarındanbakalım. İşte ağaçların ve çiçeklerin son demleri olan hikmet pınarı sonbaharıngülümsemelerinden kareler...

Kentteki parkları ziyaret eden vatandaşlar da bu manzaranın tadını çıkarmaya çalışıp tefekküre dalıyor.

Son baharın gelişiyle park ve bahçelerde yaprak temizlemeişlemleri de başlamış oldu. Bahçivanlar yaprak süpürürken, parkları ziyaretedenler duygusal anlar ve tefekkür yaşamakta. Bahçivanlar ve parka gelenvatandaşlar duygularını İLKHA mikrofonlarıyla paylaştı.

“Bir yılda dört mevsim farklı çalışmalarımız var”

Sonbahar temizliğinde yaprak temizliği görevi bahçıvan yapanSerdin Çintay, “Yaprak dökülünce yelpazelerle yaprak toplama işi yapıyoruz. Topladığımızyaprakları poşetleyip geri dönüşüme gönderiyoruz. Parkta dört mevsim farklıişlemlerimiz var, ekme, sulama, budama, biçme ve yaprak toplama gibiçalışmalarımız var. Sonbahar duygusal bir mevsimdir.” dedi.

“Sonbaharda Allah’ın renk sanatını görüyoruz”

Murat Baylaz, “Sonbahar kâinatın güzelliklerini yansıtıyor.Yazın ağaçların yeşillik içerisinde, zamanı gelince yaprak döküyor ve tıpkıinsan gibi o da yaşlanıyor. Sonbaharda Allah’ın renk sanatını görüyoruz.

Berat Hattısarı, “Sonbaharda insanlar çeşitli duygularakapılabiliyor. Mesela gençliğimizin ilkbaharındayız, bu her zamanki gibi yazolacak ve gençliğimizin baharı olacak. Sonbahar yaşlılık, kışın da ölümü temsiledecek. Doğadaki sistem böyledir. Sonbahar, Allah’ın bize bahşettiği rengarenkdoğal güzelliktir. Bizler de park sezonunun son günlerinde kış öncesi parkageldik.

Sonbaharın güzle bir mevsim olduğunu söyleyen bir başkagenç, sonbahar ile yaprakların dökülüp kendini tekrar yenilediğini söyleyerek engüzel mevsimin sonbahar mevsimi olduğunu ve mevsimlerin Allah’ın nimetiolduğunu söyledi. (Ömer Aşkın-İLKHA)









Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-