Bingöl'deki trafik sorunundan hem halk hem de sürücüler rahatsız
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, özellikle bazı kavşaklarda yaşanan trafik yoğunluğu sorununu gündeme taşıyarak kente "köprülü kavşak" yapılması çağrısında bulundu.
Bingöl'deki trafik sorunundan hem halk hem de sürücüler rahatsız

Bingöl Merkez Elazığ-Muş karayolu üzerinde bulunan ve halk arasında "Gündoğdu Kavşağı" olarak bilinen kavşakta trafik sıkışıklığı nedeniyle araçların ışıklarda uzun kuyruklar oluşturduğunu söyleyen Alpaya, çevre yolunun yapımının tamamlanmaması ve özellikle okul giriş çıkış saatlerinde kavşakta oluşan yoğun trafiğin sürücüleri ve yolcuları mağdur etiğini dile getirdi.

Diğer illerde olan köprülü kavşak hizmetinin Bingöl ’de de olması gerektiğini belirten Alpaya, yetkilileri halka hizmet etmeye davet etti.

Trafikteki sürücüler ise durumdan şikayetçi. Sürücüler, Gündoğdu Kavşağının çok yoğun olduğunu ve yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdi.

"Halkımız hizmetlerin en güzeline layıktır"

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, "Türkiye’nin hemen hemen her ilinde köprülü kavşak var ancak Bingöl’de maalesef köprülü kavşak yok. Şehirler arası trafiğin akışı için köprülü kavşak şehir içi trafiğini rahatlatacaktır. Halkımızdan ve sürücülerden gelen sorunları gündemimize alıp iyileştirilmesi çabasında bulunuyoruz. Bizim geçici ve kalıcı olmak üzere iki önerimiz var. Yoların sağlı sollu olarak genişletilmesi ve tali yoların açılmasıyla trafikte geçici bir rahatlama sağlanabilir. Ancak kesin çözüm olarak kavşaklarda alt ve üst geçidin olması gerekir. Trafikte kavşakları önemsiyoruz. Yetkililerin ivedi bir şekilde bu duruma el atması lazım. Gündoğdu Kavşağı dört yönlü bir kavşaktır. Elazığ, Muş, Erzurum karayolunun yanı sıra merkez çarşı ile Uzunsavat ve Uydukent mahallelerinin yollarının bağlandığı, yoğun kullanımı olan bir kavşaktır." dedi.

"Hizmetler yapılırken uzun vadeli düşünmek gerekir"

Alpaya, "Bir hizmet yapılırken uzun vadeli düşünmek gerekir. Böylece yapılan hizmetler daha isabetli olur ve israftan da kaçınılmış olur. Şehir içi ve şehirler arası trafiğin olduğu kavşaktaki yoğunluktan dolayı insanlar sıkıntı yaşıyor. Vatandaşların ve öğrencilerin işe giriş çıkış ve okula giriş çıkış saatlerinde Gündoğdu Kavşağı başta olmak üzere şehir içi trafiği felç olmaktadır. Zamanında evine gidemeyen çalışanlar ve öğrenciler mağduriyetler yaşamaktalar. Gün geçtikçe gelişen ve büyüyen ilimizde yeni fiziki adımlar atılması gerekmektedir. Mevcut çevre yolu ancak Diyarbakır istikametini kısmen rahatlatıyor. Yetkililerin ivedilikle Gündoğdu Kavşağındaki yoğun trafik sorununa köprülü kavşak yapmak suretiyle çözüm üretilmesi gerekir." ifadelerini kullandı. (Ömer Aşkın-İLKHA) 


Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-