Pasta ustasından örnek davranış
Bingöl’de pastane işletmecisi Muhittin Ayık, başka kavimlere benzememe adına pastanesinde yılbaşına özel yılbaşı pastası yapmama kararı aldı.
Pasta ustasından örnek davranış

Konuyla ilgili müşterileri aracılığıyla kendisine ulaşan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Muhittin Ayık, bu kararı almadaki asıl sebebin efendimiz aleyhisselamın ‘kim bir kavme benzemeye çalışırsa ondandır’ hadisi olduğunu söyledi.

“Gayrı İslami kutlamalara ortak olmak istemedim”

Pasta Ustası Muhittin Ayık, yılbaşı gecesine özel pasta yapmayacağını duyurması üzerine müşterilerden olumlu tepkiler aldığını söyleyen Ayık, kararı alırken müşterilerim nasıl karşılar diye düşünmedim değil ancak Allah’ın rızası her rızanın üzerindedir. Bu kararı alırken birileri reklam yapıyor demesin diye nefsimle mücadele ettim ancak aldığım kararın Allah rızası için olduğuna kalben mutmainim. Başka türlü duyuramaz ve siparişleri geri çeviremezdim. Kişi Allah’ın rızası doğrultusunda hareket ederse Allah o kişinin rızkına kefil olur. Nitekim müşterilerimden de müspet tepkiler aldım. Hamdolsun onlar da bu kararımı güzel karşıladılar. Bu vesileyle kararıma saygı duyan tüm müşterilerimize teşekkür ediyorum. Öncelikle bizler Müslümanız, bizler gayri İslami din ve oluşumların gün ve gecelerini kutlamaktan Allah’a sığınırız. Bu kararı almamda Efendimiz aleyhisselamın ‘kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da ondandır’ beni tetikledi. Yılbaşı gecelerinde yılbaşı pastaları çokça satılan bir üründür. Dünyevi olarak güzel kazancı olsa da cennet tüm dünya güzelliklerinde daha değerlidir. İnancım gereği bu kararı aldım ve bize ait olmayan kutlamalarda dolaylı olarak da yer almak istemedim. Bu tarz faaliyetlerin paydaşı olmaktan Allah’a sığınırım.” İfadelerini kullandı.

“Her sektör kendi alanından sorumludur”

Ayık, “Her sektör kendi alanından sorumludur. Biz üzerimize düşeni az da olsa yaptığımıza inanıyoruz. Yılbaşı kutlamalarının dinimizde yeri olmadığı malum, umarım diğer sektörlere bu davranışımız örnek olur. Üç günlük dünya, varsın bir kutlamada da iş yapmayalım. Önemli olan hakkın rızasıdır.” ifadelerine yer verdi.

“Normal rutin faaliyetlerimiz devam etmekte”

Sadece yılbaşına özel tasarlanmış pasta yapmama kararı aldım, onun dışında yılın 365 günü normal rutin faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yılbaşı özel pasta tasarımı haricinde diğer tüm pasta ve tatlı satışlarımız devam etmektedir. Tekrardan aldığımız bu karara binaen gelen mesajlar ve anlayışları için tüm müşterilerimize tek tek teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. (Ömer Aşkın-Bingöl Basın) 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-