“Bingöl Başarı Ödülleri Gecesi”nin 12’incisi gerçekleştirildi
Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği’nce gelenekselleştirilen “Bingöl Başarı Ödülleri Gecesi”nin 12’incisi Bingöl Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
“Bingöl Başarı Ödülleri Gecesi”nin 12’incisi gerçekleştirildi

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği'ncegelenekselleştirilen ‘Bingöl Başarı ödülleri Gecesi' etkinliklerinin 12’cisi duygusalanlara sahne oldu. Yılın en anlamlı ve geceye damgasını vuran ödül ise 23Temmuz 2022’de Bingöl’ün Genç ilçesinde bulunan Murat nehrinde boğulmak üzereolan bir kız çocuğunu kurtardıktan sonra akıntıya kapılan Aydın Tutkal anısınaverilen ödül oldu.

Programa, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl MilletvekillerindenCevdet Yılmaz, Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Muş BelediyeBaşkanı Feyat Asya, Bingöl ilçe belediye başkanları, HÜDA PAR Bingöl İl BaşkanıRefik Alpaya ve ildeki bazı siyasi parti başkanları ile çok sayıda vatandaşkatıldı.

Moderatörlüğünü Ferhat Güzel’in yaptığı program SadullahTuran’ın Kuran tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşması Tavz Der yönetimkurulu başkanı Yılmaz Araç tarafından yapıldı.

“İyilik yapanların iyiliklerini övün ki iyiler çoğalsın”

Dernek başkanı Araç konuşmasında, “Sivil toplum örgütleriningönüldaşları toplumun öncü neferleridirler. Bu vazifelerini yaparken gönüldünyasında yer edinecek güzel işler yaparlar. Bizlerde elimizden geldikçe gönüldünyamızdaki güzellikleri sizlerle paylaşmak isteriz. Hz. Ali raduallahuanh birsözünde, ‘iyilik yapanların iyiliklerini övün ki iyiler çoğalsın.’ Gecemizinana teması da bu olsa gerek. Bizler de bu akşam iyilik ve güzelliklerinmimarlarını ödüllendirmek için bir arada bulunmaktayız. Allah çabalarımızıbereketli kılsın ve her daim hakkı düşünen ve hakkı söyleyen insanlardaneylesin.” şeklinde konuştu.

“2022 yılının en acı olayı arkadaşımız Aydın Tutkal’ıkaybetmek oldu”

Programda bir kız çocuğunu nehirden kurtararak Muratnehrinde akıntıya kapılan merhum Aydın Tutkal’ın faaliyet gösterdiği Genç İçinBir Saat derneğin başkanı Anıl Korkut da söz aldı. Korkut, “Genç İçin Bir saatderneği olarak 2022 yılındaki en büyük kötü hadisemiz arkadaşımız Aydın Tutkal’ıkaybetmekti. Onun haricinde dernek faaliyetlerimiz başarılı bir şekilde geçti.2023 yılında ise daha hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizi bugecede bu ödüle layık gören Tavz Der’e teşekkür ediyorum, kusura bakmayınarkadaşımızı kaybettiğimiz için duygusal bir haldeyiz” diyerek sözlerine sonverdi.

“Bingöl’ün kadim değerlerine hizmet eden herkese teşekkürediyorum”

Programda söz alan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Bingöl’ümüzünkadim değerlerine hizmet eden herkese çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Tavzderneği ve iş adamlarına Bingöl’e olan katkılarında dolayı teşekkür ediyorum.” şeklindekonuştu.

“İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir”

Gecede söz alan TMBB Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bingöl MilletvekiliCevdet Yılmaz ise, “Gerek kurumsal gerek kişisel anlamda başarılar toplumahizmet anlamına geliyor. İnanıyoruz ki insanların en hayırlısı insanlara hizmetedendir, iyilik yapandır, hayırlı işler peşinde koşandır. Bu anlamda buradaödül alan bütün kardeşlerimizi, kişileri ve kurumları canı gönülden tebrikediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Taş üstüne taş koyan, millete hizmet edenherkes takdire layıktır, biz de elimizden geldikçe toplum olarak bunu yapmalıyız.Tavz Der’e bu geleneğimizi bizlere hatırlattığı için, ihya ettiği için veyaşattığı için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programda bazı kategorilerde yılın başarılı kişi vekurumları ödülleri takdim edildi.

Programda Bingöl başarı ödülleri gecesinde yılın kamu kurumuödülü Bingöl Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği adına Enes Üçgül’everildi. Üçgüle ödülü TMBB Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bingöl MilletvekiliCevdet Yılmaz tarafından takdim edildi.

Yılın girişimcisi ödülü Perdesan Tekstil yönetim kurulubaşkanı Murat Öztürk’e verildi. Ödülü Bingöl Valisi Kadir Ekinci takdim etti.

Yılın spor ödülü Bocce sporu ile dünya şampiyonu olan BingöllüEda Sayak’a verildi. Sayak’ın ödülünü Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek takdimetti.

Gecenin en anlamlı ödülü ise Yılın Sivil Toplum Örgütü ödülüolarak Genç’te murat nehrinde boğulmak üzere olan bir kız çocuğunu kurtarmakiçin nehire atlayarak kızı kurtardıktan sonra akıntıya kapılıp kaybolan vesonrasında cansız bedenine ulaşılan merhum Aydın Tutkal anısına Genç için birsaat derneğine verilmiştir. Ödülü dernek adına yönetim kurulu başkanı AnılKorkut’a verildi. Ödül Bingöl belediyesi başkanı Erdal Arıkan tarafından takdimedildi.

Yılın üretici ödülü, Bingöl balını dünyaya tanıtan ZekiÇiftçi adına oğlu Sedat Çiftçi’ye verildi. Çiftçi’ye ödülü Muş Belediye BaşkanıFeyat Asya tarafından takdim edildi.

Yılın Eğitim ödülü eğitimci Erhan Göçer’e verildi. Göçer’inödülü Genç ilçe kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu tarafından takdim edildi.

Tavz Der onur ödülü ise Mehmet emin Düşer’e verildi. Düşer’inödülü SGK pirimler daire başkanı Yakup Süngü tarafından takdim edildi.

Program, Bingöl’ün yöresel yemeklerinden zervet ikramısonrası sona erdi.

(Ömer Aşkın-İLKHA)





Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-