Bingöl’de bir binanın çatısında çıkan yangında faciadan dönüldü
Bingöl merkez Simani mahallesinde bir binanın çatısında elektrik kaynaklı çıkan yangında facianın eşiğinden dönüldü.
Bingöl’de bir binanın çatısında çıkan yangında faciadan dönüldü

Yangın bu akşam saat 19:00’da meydana geldi. Merkezielektrik sisteminden kaynaklı çıkan yangın, çatı katında başladı. Kısa süredetüm çatı alevlere teslim olurken teras katta bulunan 4 daire ve tüm binagüvenlik nedeniyle tahliye edildi. Yangında can kaybı ve yaralanan olmadı.

Çağrılması üzerine yangın mahaline gelen itfaiye ekiplerininekipman yetersizliği ve yangın söndürme aracının merdiveninin kısa kalmasınedeniyle su hortumları binanın merdivenlerinden yukarı çıkarıldı. Uzun sürenuğraşlar sonucunda merdivenlerden yukarıya çıkarılan hortum ve yangın tüpleriile alevlere müdahale edildi. Çatının tamamen yandığı yangında alevler teraskatındaki iki eve sıçradı, yapılan müdahale ile evlerdeki yangın büyümedensöndürüldü.

Binanın yangın merdiveninin olmayışı yangına müdahaleyigeciktirirken bina sakinleri ve çevredeki vatandaşlar duruma tepki gösterdi.Binaların elektrik montajları çatılarda ağaçlara monte edilmesi elektrikkaynaklı bir kıvılcım ile adeta yangına davetiye çıkarmakta. Bina ruhsatlarıverilirken yangın merdiveninin olmayışı da itfaiye ekiplerini güç durumdabıraktı. İtfaiye ekiplerinin tek araçla takviye sularla yangına müdahalesidevam ediyor. Yangında teras katında bulunan 4 daire çatıdan sızan sulardandolayı tavanları ve tabanları hasar görürken bazı eşyalar kullanılamaz halegeldi. Ekipman yetersizliği nedeniyle saat 19:00’da çıkan yangın saat 22:00’dakontrol altına alındı.

Konuyla ilgili bina ve çevre sakinleri, binalardayangın merdiveni neden olmadığını,  itfaiyenin yangın merdivenibinaya kavuşmadığına tepki göstererek, yangın merdiveni olmayan binalara neden ruhsat veriliyor diye tepki gösterdi. Binada olay yeri inceleme ekipleri gelip önbilgi alıp yarın yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma yapılacağınıbildirdiler. Öte yandan yangında zarar gören evlerin sahipleri zararlarınınkarşılanması için şikayetçi olacaklarını ifade ettiler. (Ömer Aşkın-Bingöl Basın)





Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-