Etkinlikte Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi ProgramıÖğretim görevlilerinden Nursaç Akyol Kuyucuoğlu ve Esmanur Bulut, öğrencilerlesohbet edip süt tüketiminin önemini, faydalarını ve bazı durumlara özel sütünyan etkisinden ötürü oluşabilecek zararlarını anlattılar.
Süt tüketiminin insan sağlığı için oldukça önemli olduğuvurgulanan etkinlikte bazı bireylerde sütün bileşimlerinden olan laktozunemiliminde ilgili enzimin olmadığından ötürü laktoz intölerans durumunasebebiyet verilebileceği uyarısı yapılarak, bu kişilerin sütten ziyade laktozsuzveya laktozsuz süt ürünleri tüketilmesi tavsiyesinde bulunuldu.
Etkinlikte Süt Ürünleri Teknolojisi Bölümü öğrencilerisınıftaki öğrencilere çeşitli sunumlar yaparak süt farkındalığı oluşması içinpaylaşımlarda bulundu. Öğrencilerin ve okul yönetiminin oldukça memnun olduğuprogram sonrası öğrencilere sade süt ve farklı aromalı süt ikramında bulunuldu.
1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla Bingöl ÜniversitesiGıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü GıdaTeknolojisi Programı Öğretim görevlilerinden Nursaç Akyol Kuyucuoğlu ve EsmanurBulut ve Süt Teknolojisi Bölümü öğrencileri Bingöl Merkez Çavuşlar Köyündebulunan ilkokul ve ortaokulları ziyaret edip öğrencilere süt tüketimininönemini anlattılar.