Bingöl Halkı Filistin İçin Sokağa Döküldü
Bingöl halkı, Filistin'deki katliamı protesto etmek ve Filistin halkına destek göstermek amacıyla sokağa döküldü.
Bingöl Halkı Filistin İçin Sokağa Döküldü

 Gazze halkına yaşatılan soykırıma karşı tepki adına tüm kentte dün gece saat 22:30 ' insanlar sokaklara döküldü. Bingöl halkı da, Filistinli kardeşlerinin yaşadığı acıyı paylaşmak ve uluslararası toplumu bu duruma dikkat çekmeye çağırmak amacıyla bir araya geldi. Filistin'deki zor durum karşısında duydukları derin endişeyi dile getiren vatandaşlar, hükümetlere çağrıda bulundu. 

Meydanda toplanan kalabalıklara farklı hocaların kuran dinletisi yapıldı.

 Bingöl halkının bu anlamlı protestosu, dünya genelinde Filistinli kardeşlerine duyulan destek ve dayanışmanın bir göstergesi olarak nitelendiriliyor. Bu tür etkinliklerle Filistin'deki zor durum uluslararası düzeyde gündemde tutulmaya devam ediyor.

 Ayrıca İslami kardeşlik platformu adına açıklamada bulunun yetkililer 3 kasım cuma gününe kadar her akşam saat 19 ile 21 arası meydanlarda olacaklarını dile getirdiler. Platform  adına söz alan İbrahim dağılma ''Tüm vatandaşlarımızı bir hafta boyunca meydanlara davet ediyoruz. katledilen çocukların, anaların acısını paylaşmak adına, yöneticilerimizi harekete geçirmek adına bu eylemlerimiz devam edecek'' dedi.

Protesto gösterisi Bingöl İl Müftüsü Yardımcısı Yunus Bolluk'un yaptığı dua ile son buldu.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-