İslami Kardeşlik Platformundan Şeyh Said açıklaması
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Şehit Şeyh Said Hazretlerine yapılan hakaretlerle ilgili tepki gösterdi.
İslami Kardeşlik Platformundan Şeyh Said açıklaması


 Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak, "Şeyh Said hakkında son günlerde kamuoyunda sıkça dile getirilen bazı yanlışlar üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şeyh Said nitelikli, iş bilir, takvalı ve alicenap bir insandır. Hüseyni verasete talip kıyamı onu sözle anlatmaya hacet bırakmayacak kadar nettir. Batılı dezenforme ve tazyikler sonucu yıkılan bir imparatorluğun enkazından temellenen sisteme başkaldırarak bize kutlu bir miras bırakan Şeyh Said özelde yaşadığı coğrafya ve genelde tüm ümmet coğrafyası için rol model bir kıyam önderidir 

Şeyh Said’in kıyam öncesi 58 yıllık hayatı tümüyle Allah’ın rızasını kazanma, Ona layık bir kul olma ve Peygamber aleyhisselama layık varis olma amaçlıdır. O, şahsına atfedilen ‘İngiliz ajanı, vatan haini ve Kürtçü’ gibi tüm çirkin ve müfteri yakıştırmalardan beri olup doğumundan şehadetine kadar rıza-i İlahi dışında bir hedef ve gaye uğruna çabalamamış ve bunun dışında da farklı bir niyete bürünmemiştir.  Onun hayatının her karesi ayaklar altına alınmak istenen İslam ve Kur’an’ın izzetini koruma ve yükseltmenin şahididir. Ve bizler onu daima şu son sözleriyle anacağız. "Benim bu değersiz dallarda asılmama pervam yoktur. Muhakkak ki mücadelem Allah ve dini içindir."

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-