Yunus Emiroğlu Projelerini Açıkladı
Hüda Par Bingöl Belediye Başkan adayı Yunus Emiroğlu, bugün basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, belediye olarak gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri açıkladı.
Yunus Emiroğlu Projelerini Açıkladı

Çapakçur Vadisi Yürüyen Merdiven Projesi ile başlayan projeler arasında, şehir içindeki ulaşımı daha kolay ve hızlı hale getirecek korunaklı yürüyen merdivenli yaya geçişlerinin yapılması planlanıyor. Aynı zamanda Aşağı Çarşıya yapılacak İlçe Garajı ve Köy Garajı ile Millet Bahçesi projelerine erişimi kolaylaştırmak amaçlanıyor.

Tarihi Çarşı ve Katlı Otopark Projesi, şehrin otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla yeraltında otoparkın yanı sıra üst kısmında tarihi bir çarşı inşa edilerek, şehrin turizmine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ulaşım altyapısının iyileştirilmesi adına, şehrin önemli kavşaklarında trafiği hızlandıracak çözümler üretilecek. Ayrıca, kültür mahallesinden çevre yoluna giden ara yolların genişletilmesi, yürüyüş ve bisiklet yollarının yapılması planlanıyor. Yeni yapılacak üstgeçitler ve mevcut üstgeçitlerin engelli asansörlerinin aktif hale getirilmesi de öngörülüyor.

Çapakçur Deresi'ne yeni bir köprü yapılması, şehir merkezindeki trafiği rahatlatmanın yanı sıra vatandaşların hastaneye daha hızlı ve masrafsız ulaşımını sağlayacak.

Seyir Terası ve Sosyal Tesis Projesi, Mirzan-Bahçelievler arasında konumlanacak olan bir sosyal tesisin yanı sıra seyir terasının inşa edilmesini içeriyor. Bu proje ile şehir turizmine katkı sağlanması ve belediyenin gelir kaynağının artırılması amaçlanıyor.

Kongre ve Kültür Merkezi Projesi, il jandarma komutanlığının karşısındaki alanın kullanılarak çok amaçlı bir merkezin inşa edilmesini öngörüyor.

Kapalı Semt Pazarları ve Beşyol Katlı Otopark ve Semt Pazarı gibi projeler de şehrin ihtiyaçlarına yönelik olarak planlanıyor.

Ayrıca, yapay zeka destekli ulaşım, kentsel dönüşüm, yeni mesire alanları ve müstakil konut alanları gibi projeler de Bingöl'ün kalkınması ve gelişmesi için önem taşıyor.

Başkan Adayı Emiroğlu, bu projelerin Bingöl'ün daha yaşanabilir bir kent olması ve vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması amacıyla hayata geçirileceğini belirtti.



Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-