Kızılay’dan Kan bağışı çağrısı
Diyarbakır’a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi’nden Bingöl’e gelen ‘Kan Bağışı Tırı’ Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü’nün ön tarafında kurularak, 25 Şubat 2024 tarihine kadar 09:30-19:30 saatleri arasında destekçilerinden kan bağışı alacak.
Kızılay’dan Kan bağışı çağrısı



Türk Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Kan Bağış Tırı, Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü’nün önündeki kan bağış kampanyasına Bingöl Gazeteciler Cemiyeti destek verdi.

GAZETECİLERDEN KAN BAĞIŞINA DESTEK

Kızılay’ın ‘Birbirimize Candan Bağlıyız’ sloganıyla başlattığı kan bağış çağrısına Bingöl Gazeteciler Cemiyeti destek verdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri Ali Yıldırım, sağlıklı her vatandaşın kan vermesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bizler Bingöl Gazeteciler Cemiyeti olarak farkındalık oluşturmak için Kızılay’ a ve kan bekleyenlere destekte bulunuyoruz. Tüm hemşehrilerimizi kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

1 GÜNLÜK 60 ÜNİTE KAN BAĞIŞLANIYOR

Günlük 60 ünite kan bağışının verildiği belirten Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Koordinatörü Mehmet Mücde, “Bağışlanması gereken bir ünite kan var ise ve bağışlanmamışsa birçok ameliyat ve tedavi ertelenmek zorunda kalacaktır. Bu da hastalarımızın ve vatandaşlarımızın mağduriyeti demektir. Bingöl halkının ameliyat ve tedavilerinin yerinde ve zamanında gerçekleşebilmesi için 25 Şubat tarihine kadar bağışçılarımızı Genç Caddesi Türk Telekom Müdürlüğü önüne bekliyoruz” dedi.

6 İLDE 48 HASTANENİN KAN İHTİYACI KARŞILANIYOR

6 İlde 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlediklerini söyleyen Mücde, “Kan, yaşam için hayati bir öneme sahiptir. Sağlıklı kişilerin vücudu kanı kendi üretmektedir. Fakat talasemi, lösemi ve kanser hastaları kan ve kan ürünlerini dışarıdan sağlamak zorundalar. Bu nedenle bu kişilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlaka düzenli olarak kan almaları gerekmektedir. Bunun dışında acil olarak yapılması gereken ameliyatlar için de kan ve kan ürünlerine ihtiyaç vardır. Günümüz teknolojisi ile kanın tek kaynağı sağlıklı bireylerin yapmış oldukları kan bağışlarıdır. İleride yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına kan bağışı yapılması çok büyük önem arz etmektedir. Bu hem vicdani bir sorumluluk hem de vahim tabloların oluşmaması adına vicdani bir zorunluluktur. Azalan kan stoklarını kritik düzeyin üzerinde tutmak adına Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi bölgesinde bulunan 6 ildeki (Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt ve Şırnak) 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlemektedir. Bu kapsamda Kızılayın kan bağış aracı 25 Şubat 2024 tarihine kadar 09:30-19:30 saatleri arasında hizmet vermektedir” diye konuştu.

HER SAĞLIKLI BİREY KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR 

18-65 yaş arası 50 kilogramın üzerinde olan her sağlıklı bireyin Kızılay’a kan bağışı yapabileceğini dile getiren Mücde, erkekler için yılda 4, kadınlar için ise yılda 3 kere kan bağışlamanın sağlık açısından önemli olduğunu vurguladı.

15 DAKİKANIZI VERİN 3 CAN KURTARIN

Kan vermenin15 dakika süren basit bir işlem olduğuna işaret eden Mücde, “Bu 15 dakika süren işlem içerisinde vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etki edecek herhangi bir şey yok. Hayat kurtarmak adına 15 dakikamızı ayırarak başkasının bir ömrü olabiliriz ve unutmayalım ki bu kan bir gün bize veya sevdiklerimize de lazım olabilir. Bir ünite kan, 3 can demektir. Ne kadar çok duyarlılık o kadar çok hayat kurtarmak demektir. Hayat kurtarma adına üç kişiye umut, üç kişiye can olmak, doğaya bir fidan armağan etmek için kan bağış mobil aracımıza bekliyor olacağız. Gösterilen hassasiyetten dolayı yardımsever Bingöl halkımıza çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-