“Seçim süresince fitne ve fesattan uzak kalalım”
Bingöl valisi Kadir Ekinci, ilçe ziyaretleri kapsamında Solhan ilçesini ziyaret etti. 'Muhtarlarla Buluşma’ toplantısında konuşan Ekinci: 'Önümüzde yerel seçimlerimiz var. Allah ülkemiz için hayırlı kılsın. Bu süre içinde fitne ve fesattan uzak kalalım' dedi.
“Seçim süresince fitne ve fesattan uzak kalalım”

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ve ilçe protokolünce karşılanan Vali Ekinci’nin Solhan programı, Solhan Belediyesi konferans salonunda yapılan ‘Muhtarlarla Buluşma’ toplantısı ile başladı.

Burada mahalle ve köy muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmada Vali Ekinci şunları söyledi: ‘Malumunuz olduğu üzere kısa bir süre önce Bingöl’e Vali olarak atanmış bulunuyorum. Rabbim güç, kuvvet versin; bizleri mahcup etmesin, Bingöl’ümüze güzel hizmetler nasip etsin. Öncelikle çalışma tarzımız ile ilgili olarak bazı paylaşımlarda bulunmak isterim. Gönül birliği, el birliği ve neticede güç birliği yaparak doğan sinerjiden hizmetler üretmeye çalışacağız. Mümkün oldukça makamdan alana projeler üretmek yerine alandan gelen taleplere kulak vererek projeler üretmeye çalışacağız. Bunun yolu da sıkı bir diyalogdan geçer. Dolayısıyla bu toplantılarımızı daha da sıklaştıracağız.’

Konuşmasına devam eden Ekinci muhtarlara seslenip şunları söyledi: ‘Hakkaniyet çerçevesinde eleştiri yapmaktan çekinmeyin. Bildiğiniz ve gördüğünüz yanlışları makul bir dil ile ifade etmelisiniz. Böylece hiçbir konu gölgede ve karanlıkta kalmamalıdır. Övgü yerine eleştiri ve istişare kültürünü geliştirelim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin alana yansıması budur. Yani açık ve net olmak. Makamda yükselme duygusu yerine makamın yüklediklerini gündemde tutarak milletin emanetine sahip çıkmalıyız. Halka hizmet, hakka hizmettir düsturu ile çalışmalıyız. Bu yük bir kişinin tek başına yüklenebileceği basit bir yük değildir. El ele vermeli, sorunlara birlikte kafa yormalı, süreçleri birlikte değerlendirmeli, sonuçları birlikte sorgulamalıyız. Öncelikli gruplarımız olacaktır. Yoksullarımız, yaşlılarımız,  dullarımız, yetim ve öksüzlerimiz, engellilerimiz, şehit ve gazilerimiz bizler için önceliklidir. Bu gruplar bizim kırmızı çizgilerimizdir.

Önümüzde yerel seçimlerimiz var. Allah ülkemiz için hayırlı kılsın. Bu süre içinde fitne ve fesattan uzak kalalım. Hizmetlerimizi aksatmadan işlerimizi takip edelim. Hizmetlerimizi geniş bir yorumlama ile alana yayalım, insanımızın hayır duasına talip olalım.’

Kategori: Solhan
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-