Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı
BİNGÖL - ​Yetimler Vakıfının Arakanlı Müslümanlar için başlattığı yardım kampanyasına destek veren Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentte Arakanlı Müslümanlar için 3 ay süreliğine yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.
Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı

Yetimler Vakfının Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından katledilen Arakanlılar için başlatmış olduğu  "Arakanlı Müslümanlar İçin Acil Yardım" kampanyasına bir destekte Bingöl'de faaliyet yürüten Umut Kervanı Derneğinden geldi. Bingöl Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Refik Gönül, Arakanlı Müslümanlar için kette 3 aylık bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Gönül, "Arakan’daki mağdur ve mazlum kardeşlerimize bir umut olmak adına, İnsani ve vicdan olarak oradaki kardeşlerimize yardım etmek istiyoruz. Arakan’daki kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyet ve mazlumiyet vicdan sahibi her insanın ve Müslümanın yüreğini dağlamaktadır. Bu manzara karşısında elimizden bir şey geliyorsa bunun gayret içindeyiz. Müslümanlar olarak bu vahşette dur demek için her insan ve Müslümanın harekette geçmesi lazım. Arakanlı kardeşlerim Naf Nehrinde boğularak hayatlarını kaybediyor, açlıktan ve susuzluktan ölüyorlar. Bu kardeşlerimiz hayatta kalmak için kaçarken yollarda aç ve susuz ölüyorlar. Yıllarca şirin gösterilen zalim ve müşrik Budistler tarafından hunharca katlediliyorlar. Biz Müslümanlar bu vahşette duyarsız kalamayız.  Dolayısıyla bu kardeşlerimize dost, merhamet ve yardım elini uzatmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Arakan’daki vahşet olayları vicdan sahibi herkesi yürekten etkilediğini dile getiren Gönül,  "Arakan’da yaşanılan zulüm karşısında oluşan sessizliğe bir anlam veremiyoruz. İnsanlıkta hiç mi vicdan ve merhamet yok?  Bunun için herkese çağrı yapıyoruz bu kardeşlerimize elimizden ne geliyorsa onu yapmaya gayret edelim." dedi.

Yardım yapılması konusunda çağrıda bulunan Gönül, "Bizler Türkiye genelinde 3 aylık yardım kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Burada şunu söylüyorum. Tüm kardeşlerimizden, eş, dost, fikri zikri ne olursa olsun tüm kardeşlerimizi yardım etmeye davet ediyoruz. Çünkü Arakan’daki kardeşlerimizin çaresizliği yüreğimizi yakmaktadır. Eğer bizler gayret çaba gösterip kardeşlimizin dertlerine derman olup, her ortamda yapılan vahşeti dilendirip onlara sahiplik etmezsek Allah bunun hesabını bizden soracaktır. Bizlerin elinde ne geliyorsa onun gayreti içinde olalım." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)  

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-