Azmin başarısı: 4 ineği 56 oldu!
Kadın girişimci göstermiş olduğu azmiyle, 4 inek ile başlayıp, 56 ineğe sahip oldu.
Azmin başarısı: 4 ineği 56 oldu!

Solhan ilçesinde 10 yıl önce kolundaki bilezikleri bozdurarak satın aldığı 4 inekle besiciliğe başlayan Sevim Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hibe programlarından faydalanarak aldığı krediyle işini geliştirerek, 4 inek ile başladığı üretim serüvenine 56 adet Simental ırkı büyük baş hayvanla devam ediyor.
 
Murat köyünde yaşayan 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Şimşek, eşi Metin Şimşek ile gözü gibi baktığı hayvanların etinden ve sütünden sağladığı gelirle iki çocuğunu üniversiteden mezun eden 2’sini de ilköğretim ve ortaöğretimde okutuyor. 
 
Şimşek başarı hikâyesini şöyle anlattı:
 
“Daha önce 6 tane 40 gramlık bileziğim vardı. Eşimle birlikte karar verip sattım. 4 tane inek aldım. Kendim bakıyordum. 4 öğrencim vardı. Daha sonra bu inek sayısı arttı. 10 ineğin eti ve sütüyle öğrencilerimin ihtiyaçlarını karşılıyordum. DAP teşviki çıkınca başvurdum. 3 ülkeden hayvan getirdim. Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Hollanda’dan aldım. Hedefim 100 baş hayvana ulaşmaktır. Kendi imkânlarımla yaptığım ahırda 25 dişi hayvanım toplamda da her iki işletmemde 56 adet kültür ırkı hayvanım var. Hedefim bunları çoğaltarak 100 büyükbaşa ulaşmaktır.”
 
''Şuanda günlük hayvan başına 12 kilo süt alıyorum. Köy yerinde hayvancılık yapmam zahmetli ama üretmenin heyecanını taşıyorum. Evde oturacağıma bu işi yapıyorum'' diyen Şimşek, hanımlarına çağrıda bulundu. 
 
Şimşek, ''Her kadına bu işi tavsiye ediyorum. En azından bir işle uğraşsınlar. Üretime katkı sağlasınlar'' dedi.
 

Kategori: Solhan
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-