Solhan’da ‘Doğalgaz Temel Atma Töreni’ Yapıldı
Bingöl Solhan İlçesinde bu yılsonunda getirilmesi planlanan doğalgazın temel atma töreni gerçekleştirildi.
Solhan’da ‘Doğalgaz Temel Atma Töreni’ Yapıldı

Solhan Belediyesi Çay Bahçesinde yapılan törene Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Doğugaz Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Özge ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Törenin açış ve selamlama konuşmasını yapan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, “Doğalgazın ilçemize çok önemli bir değer katacağını ve vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükselteceğini ifade ederek, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Feyzi Berdibek yaptığı konuşmada, “Dün Genç ilçemizdeydik. Genç’e doğalgazımızı verdik, bugün ise burada temel atma törenindeyiz. İnşallah Aralık ayı itibariyle Solhan’a da doğalgazımızı vereceğiz. Bu süreçte bizlere destek veren herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Daha sonra kürsüye teşrifleri arz olunan Vali Kadir Ekinci ise şunları söyledi:

“Öncelikle gönül şehri, muhabbet şehri Solhan’ımıza doğalgazın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah yılsonu itibariyle Solhan’ımıza Genç ilçemizde olduğu gibi doğalgazı vermiş olacağız.

Değerli Solhanlı kardeşlerim bu zorlu bir süreç yaklaşık olarak 10 milyonluk bir yatırımdan söz ediyoruz. Ben göreve başladığımdan itibaren bu süreçle ilgili çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam etti. Bürokratik olarak her ne kadar engelleri kaldırmak için uğraşsakta asıl olan siyasi iradedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde doğalgaz hizmetini tüm illerimize, ilçelerimize kavuşturma noktasında herkes elinden geleni yapıyor.

Sanayileşmeyle birlikte bizleri ve gelecek nesilleri bekleyen en büyük tehlikelerden biride çevre kirliliğidir. Dolayısıyla çevre kirliliğinin önüne geçebilmenin de en önemli şartı çevre enerji kaynaklarınızı temiz enerji kaynaklarına çevirmektir. Dolayısıyla doğalgaz da bunlardan bir tanesidir. İnşallah bizlerden sonra ki nesillere daha temiz bir Solhan bırakmak adına bu adımı atmış bulunmaktayız. Bu hizmetin ilimize, ilçemize kazandırılması noktasında emeği geçen tüm devlet büyüklerimize, bürokratlarımıza, yerel idarecilerimize tekrardan teşekkür ediyorum.” dedi

Son olarak konuşan AK Parti Gn. Bşk. Yrd. ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise şu ifadeleri kullandı:

“Dün Genç ilçemizdeydik. Oraya doğalgazımızı verdik, meşaleyi yaktık. Bugün de Solhan’ımızda temel atma törenindeyiz. Bizlere bu hizmetleri nasip eden rabbimize hamdolsun. Bu hayallerimizin gerçekleşmesinde bizlere yardımcı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve yol arkadaşlarına teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.

Bingöl’ümüz son 18 yılda çok önemli bir dönüşüm yaşadı.

Bu çerçevede en önemli hizmetlerden biride doğalgaz. Şu an da Bingöl’de 37 bin abone var. Genç ve Solhan ilçelerimizin de bu konuda büyük bir hasreti vardı. Genç’e doğalgaz verildi, şimdi Solhan ilçemize doğalgazı vereceğiz. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla 13 bin abonede buralardan gelecek dolayısıyla 50 bin abone bu hizmetten faydalanmış olacak. Bu bizler için bir iftihar vesilesi.

Doğalgazın gelmesiyle beraber ilimizde ki hava kalitesi de artmış olacak Aralık ayı sonu ya da Ocak ayı başında Solhan’ımıza doğalgazı vermiş olacağız. Bu projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Törenin sonunda Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve davetlilerin katılımı ile sembolik olarak ilk kaynak yapıldı. 





Kategori: Solhan
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-